Kategoriat
Yleistä

Puhelinmyyjä

Minulle soitti pari päivää sitten puhelinmyyjä. No se ei vielä ole raportoinnin arvoista, mutta hän kauppasi jotain vitamiinejä. Voi tilata 12/24kk vitamiinit.

Kuinka ihanaa.

Jännittävää oli väite siitä, että nykyisissä kasviksissa ja hedelmissä olisi vähemmän vitamiineja kuin aikoinaan, koska nykyisin kasviksia ja hedelmiä tehotuotetaan. Kyseenalaistin tämän päätelmän puhelimessa ja myyjä sanoo, että selvähän se on, että vitamiineja siinä häviää.

Häviääkö? Miksi?  Miten vitamiinit edes syntyvät?

6 vastausta aiheeseen “Puhelinmyyjä”

Minulle on myös väitetty että marjojen C-vitamiinia häviää, jos niitä säilöö pakastimessa yli vuoden.
Mihin ne sieltä häviää? Etenkin kun se vattulootan kansi on kiinni.
Muuttuuko se lämmöksi?

Minusta C-vitamiiniin pätee sama häviämättömyyden laki kun energiaankin. Jossain se on, muodossa tai toisessa!

Mistä ne vitamiinit niihin pillereihin sitten laitetaan? Tehdään jotenkin keinotekoisesti? Onko semmonen labrassa väsätty vitamiini yhtä hyvä kuin semmonen ”luonnon oma”?

Kysyy epätietoinen.

No ainankin C-vitamiinin tapauksessa sitä syntetisoitua ja aplarissa olevaa molekyyliä ei kyllä eroita millään toisistaan.

Tai näin minulle opetti väitellyt biokemisti, rasvanäppinä koneenrakentajana en asiasta itse tiedä mitään.

Joten lopputuleman kannalta ihan sama kummasta sen suositellun päiväannoksen vetää – paitte appelsiinien mukana varmaan menee kurkusta alas reipas satsi pyretriiniä sun muuta tuholaismyrkkyä ja säilöntäainetta…

Mullekki soitti tänään puhelinmyyjä. Melkoset hehkutukset ja piti saada lehti ihan ilmaiseksi kolmeksi kuukaudeksi, mutta lopuksi se olisi kuitenkin maksanut yli 20 euroa. Hyvää kusetusta.

Itsehän olisin saanut Aku Ankan ilmaiseksi jollekin aikavälille. Ainut vaan, että kun tuo posti riistää niin kovasti, niin postikulut olisi pitänyt itse maksaa. 1,5e / lehti.

Hyvät on diilit Aku Ankalla jos postittaminen maksaa 1,5e / lehti ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.