Huijauskauppoja

Kameragearii katsellessa jouduin huijaussivulle http://www.wootechworld.com. Sivusto järkytti minua syvästi, nimittäin hinnoiltaan. Uusia objektiiveja myydään halvemmalla kuin käytettyjä Suomessa. Esimerkiksi Canonin 70-200/4L on wootechilla jotain 350e ja Suomessa käytetyistä pyydetään 450e+ . Hetkinen, mitäs tämä tarkoittaa.

Sivusto näyttää hyvältä ja halvalta. Ja oikein komeesti on Visa/Mastercard -logot sivuilla. Hinnat vaan ovat suorastaan järkyttävän halvat. Ei auttanu muu kuin tehdä tilaus feikkitunnuksilla, että pääsee katsomaan maksutilannetta. Huomiota kiinnitti ensiksi se, että vaikka sivut mainostivat maksusivun olevan suojattu, niin se ei kuitenkaan ollut. Sen jälkeen kokeilin maksuvaihtoehtona Visaa. Ei onnistu. Luottokortit toimivat vain UK:sta. Ainut vaihtoehto tilaukselle on suora tilisiirto.

Tämä oli jo melko eriskummallista ja vielä eriskummallisempaa oli se, että minimitilisiirto oli 500e. Nämä kaikki tiedot yhdistettynä tilanne oli se, että pakko oli laittaa Googleen vähän hakua Wootechista.  Ja eipä aikaakaan kun Scammers Going Pro blogipostaus löytyi. Ja kommenteissa kymmenittäin rahansa hukanneita ihmisiä.

Aikaisemmin en koskaan ollut törmännyt suoranaiseen huijaussivuun. Nyt olen. Tästä pitää oppia se, että vaikka kauppa vaikuttaisi hyvältä, niin kannattaa silti googlata sitä.

If it’s to good too be true, it probably is


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.