Easy Peasy 1.1 / Ubuntu 8.10 ja mobiili laajakaista

Asensin asuksen 901 eeepc härvättimeen Easy Peasy 1.1 tuossa pari viikkoa sitten. Easy Peasy on siis Ubuntusta tehty, eee-kernelillä ja lisäsysteemeillä varustettu distro, jossa on mietitty vähän noita pikkuläppäreitä.

Aiemmin Xandroksen kanssa yritimme saada kännykän yli nettiyhteyttä ja se onnistuikin kohtuullisen kivuttomasti, mutta piti siihen käydä itse vähän heittämässä koodisettii ineen. Himpetipimpeti ja sitten meni 2 minuuttia ja alkoi yhdistämään.

Windowsissa kai pitänee asentaa joko PC Suite, tai asettaa puhelin ”tarjoa internetyhteys pc:lle” -tilaan. Käytännössä tuossa tilassa puhelin toimii muistitikkuna ja asentaa jonkun PC Suitea pienemmän härpäkkeen koneelle autorunina, jonka jälkeen yhteys jotenkin onnistuu. En ole koskaan kokeillut.

Tässä Easy Peasyssä homma meni niin, että yhdistin puhelimen PC Suite -tilassa koneeseen ja välittömästi tuli Network Managerilta popuppi, että tämän niminen puhelin yhdistettiin, haluatko konffata tästä mobiilin laajakaistan. Jännityksellä menin konffaamaan. Valikoita oli jopa yksi, piti valita käytettävä operaattori. Ok. Connected!

Tosin, ei se voi käyttöjärjestelmälle olla niin vaikeaa soittaa siihen *99*# vai mikä olikaan. Mutta niin se on vaan tähän saakka ollut.


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Easy Peasy 1.1 / Ubuntu 8.10 ja mobiili laajakaista”

 1. savaaZ avatar
  savaaZ

  WHOA, PALJO MAKSO? Asiaan, aikas hienolta kuulostaa kun samassa paketissa kaikki pitäis toimia.
  Ite koittelin kans tota easy peasy usb-tikulta ajettuna ja mun EEE 1000H:ssa toimi kans kaikki kerrasta, hienoa. Lisäksi tuota optimoitua työpöytää voi kehua, vaikka oonkin ihan anti-linux-kitisijä sydämeltäni.

  Oon kans ihmetellyt tota 99ruutumikä olikaan settiä, ja oon todennut, että helpompi on klikata pc-suitesta ”yhdistä intternettiin”.

 2. savaaZ avatar
  savaaZ

  Lueskelin tota sun juttuas uudelleen, koska kirjoittaminenkin näyttää olevan taantumassa. Windowsissa ei tarvitse asentaa PC-suitea nettiyhteyttä varten (BT:n yli), mutta se helpottaa elämää kummasti. Netin saa pystyyn kun koneella skannaat bt-laitteet, se etsii sitten puhelimen palvelut, joista se hokaa ainakin sen modeemin, file transferin yms.. No, tosta modeemista tulee automaattisesti Bluetooth Connection Windowsin verkkoyhteyksiin ja sieltä kun konffaa juuri tuon ysiysiruutu-systeemin niin johan toimii. Puhelinta ei ole koskaan tarvinnut konffailla mitenkään, kunhan vain BT on päällä ja laite näkyvissä.

  Toimiiko muuten WPA-salatut Wlan-verkot jo suoraan ilman mitään kikkailuja?

 3. Jasmo avatar

  Toimii joo. Silloin kun mulla oli sen asian kanssa ongelmia, se oli ehkä vähän omakin syy ;) Oli WLAN-purkissa jotkut hämärät asetukset päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.