JB: Engelberg Today (8.3.)

img_9175

Tänään kuvailtiin, tai siis minä kuvasin ja yritin saada jotain otosta äärihiihtäjien vetämisestä. Jotkut kuvat onnistui paremmin, jotkut huonommin.

Koko sadon voi tarkistaa täältä

Vinkkejä otetaan vastaan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “JB: Engelberg Today (8.3.)”

 1. arttu avatar
  arttu

  Kuvatessa kannattaa miettiä että mikä on se olennainen osa kuvasta, minkä haluaisi tuoda esiin, mikä on tärkeää. Esim. tuossa droppikuvassa kuvan kohde eli panu on vähän varjossa ja tausta on heti siinä takana, eli ukkeli ei erotu kuvasta. Silmä alkaa hakea myös takana olevia vuoria.

  Toisaalta sitä ehkä alkaa miettiä, että miksei laskija ole hypännyt tuosta oikealta korkeammalta – kuvakulman vaihdoksella sen olisi saanut piilotettua.

  Hyviä kuvia sinällään kun kattelin, onhan siulla tatsia. Lisää vaan napsuja niin huomaa mikä toimii ja mikä ei.

 2. lappis avatar
  lappis

  Monessa laskija varjossa, joten ei muuta kun laskija aurinkoon. Tällöin myös laskija tulee paremmin esille tai sitten voi etsiä niitä auringon ja varjon rajoja. Katselee kuvauspaikkoja etukäteen ja että miten niissä on valot päällä mihinkin aikaan. Enkelissä moni paikka on suurimman osasta päivää varjossa.

  Kuvaajana kannattaa myös liikkua ja etsiä se hyvä kuvauspaikka ja ottaa testikuva, josta näkee rajauksen, taustat, sen mihin haluaa laskijan ja valotuksen. Ja sitten vaan vaihtaa paikkaa jossei tunnu/näytä hyvältä.

  Sivusta kuvatuista droppikuvista ehkä kuvaaja lähemmäs ja etualalta liika tyhjä pois ja hakee taustalle hyvät maisemat (esim panulta lähtee maa alta).

  Milläs objektiiveillä näitä otit?

  Hyviä kuvia ja kivahan noita on katsella täältä toimiston nurkasta. Tuttuja paikkoja ja vielä kivasti lunta! Viikko vielä…

 3. saavi avatar

  Miltähän ois näyttäny kuva paria millisekuntia myöhemmin, että laskija olisi ollut kokonaan ’lumen päällä’? Eihän tuossa sinällään muuta, kun reppu vaan alkaa blendautua tohon puiden tuomaan tummaan taustaan ja siltä osin rikkoo linjan.
  Kutina on, että Jasmolta on odotettavissa loppukuuta kohti melkosen huimia kuvia, kohan kunnolla pääsee keliin kiinni. Tai sit keskittyy vaan itse siihen puuterin pöllytykseen ja jättää kameran kämpille. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.