JB testaa: Opiskelijaruka vm 2008

Tänä vuonna hiihtokauden avaus myöhästyikin edellisistä huomattavasti. Kun ei ole lunta, niin mitenkä hiihdät. No edellisenä viikonloppuna Rukalla kuitenkin oli lunta ja pääsi koittamaan.. Saa nähdä saako tänä vuonna enää hiihdettyä laisinkaan ennen joulun välipäivien kolihiihtoja.

No, Rukalle mentiin, kuten kuvioon kuuluu, bussilla. Bussi irtosi Tampereelta joskus klo 17 ja oli perillä joskus neljän jälkeen. Hyvä ajokeli, mutta erityisesti alussa paljon taukoja. Matka meni helpommin kuin viime vuonna. Nyt kavereitakin oli jo enemmän, coreporukkaa Rytsis, Maira ja Matsolainen + sekalainen seurakunta. Lähtiessäkään ei satanut vettä, niin sekin jo piristi. Olin myös vähän parmmin varustautunut matkaan ja sain jopa levättyä vähän Aika rauhallinen bussimatka, sai jopa levättyä vähän, varsinki ku otti pari makujuomaa unilääkkeeks.

Aamulla innolla aistimaan hiihtotunnelmaa, peruskiristelyä Rukan lippujonossa. Se toimii joka vuonna tasan yhtä huonosti. Ja esimerkiksi Laskimella oli jotain vuokrasettialennuksia ja myyjäpimut tietenkin ihan sekaisiin niiden kanssa ja jonot seisoo.. Ja kun tännehän tultiin hiihtämään!

No, onneksi jonottaa ei tarvitse kuin kerran, sitten jo pääsee sumuiseen Saaruaan hiihdolle. Tänä vuonna oli uutta gearii jonkin verran, sukset, siteet, karkuremmit, housut, takki, lasit, niin oli intoa päästä testaamaan niitä. Ja viikonlopun lopulla vielä hankin kypärän ja sain kuin sainkin alennnusta (huimasti..) Rukalta.

Suksien ja hiihtotekniikan kanssa oli kyllä paljon opeteltavaa. Takapainoisesta surffailusta piti päästä vastakiertoiseen taivutteluun. No, kyllähän se tasasella jo loppureissusta onnistui.. Tykit onneksi jauhoi koko ajan sinkkiä päälle, niin ei kukaan ainakaan nähnyt mitään.

Piste Rukalla täyttyy kuin laakista tasan puolen yön aikaan, eli jos haluaa pisteeseen, niin puoli kaksitoista kun menee, niin pääsee valitsemaan paikkaa ja saa juomaakin. Puolen tunnin päästä sisään ei enää pääse kuin 4 kerrallaan, kun narikka on niin tukossa. Perjantaina joutui jonossa vähän kiristelemään, mutta lauantaina oltiin jo opittu läksymme.

Rukareissu on laskemisen kannalta vähän niin ja näin, kyllähän siellä kauden avaa, mutta jo kolmessa päivässä alkaa tuntumaan että onhan tämä Saarua ja Vuosseli jo nähty. Parasta onkin melkein se, että näkee suurta osaa niistä hiihtokavereista, joita ei muuten oikeastaan näy. Vahvistuksia pääkaupunkiseudulta, Joensuusta, Lappeenrannasta, vain pohjoisen pojat puuttui.

Paluumatkallle iski se lumimyrsky, mutta hyvinhän tuota selvittiin ja ei oikein henkilökohtaisia odotuksia ko. myrsky täyttänytkään, kyllähän se tuulta piteli.. Erotiikkalehtiä kustantavat tahot saivat omansa meidän reissusta.

YHTEENVETO
+ Näkee tyyppejä
+ Pääsee aloittamaa kauden
+ Uotinen sääti jotain

– Uotinen ei korjannut mitään
– Lippujono
– Tykit jauho sinkkiä taukoamatta


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “JB testaa: Opiskelijaruka vm 2008”

 1. Sipe avatar

  Hei hei, kyllähän Teppo vähän fiksasi Maijan kaapeleita! Ja omia monojaan jesarilla.

  Lippujonosta selvisi hyvin, kun oli eka jonossa ja singahti vauhdilla hartiat leveänä tiskille :)

 2. Rytsis avatar
  Rytsis

  Nii, Teuwohan oli oikee ritari joka pelasti hädässä olleen neidon (Maijan)! Vaadin miinuskohdan vaihtamisen plussaksi!!

 3. Maira avatar

  Kyllä, Teuwolle korjauspisteet (plussat)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.