Valtava lumimyrsky

Rukalla liian paljon lunta. Junat ja ratikat myöhässä. Yleisradio kehotti ihmisiä pysymään sisällä, jos ei ole pakko lähteä ulos. Uusi Suomi auttaa helsinkiläisiä: Näin pääset tänään kotiin:. Tarja Turunenkin joutui lumitöihin.

Olin itsekin tien päällä, kun lumipyry vyöryi Suomen yli. Toisin sanoen palaamassa Rukalta bussin kyydillä. Ajokeli oli huono juoksevan lumen ja lumen kosteuden vuoksi, pyyhkimet tahtoivat tukkiintua. Pahaa keliä oli pari tuntia matkasta ja sitten jo helpottikin. Ajoimme Rukalta takaisin kuitenkin samassa ajassa kuin menimmekin, vaikka mennessä keli oli ihan normaali. Pysähdyksiä vain oli enemmän.

Kova tuuli on tehnyt paljon tuhoja, estänyt lentokoneita laskeutumasta ja niin edelleen. Iltasanomat hehkutti metrin kinoksia, tosin Tampereella selvisi vielä matalalla kesäkengällä. Maanantaina Aamulehti totesi, että kohta koettelemus on ohi. Onneksi!

Ilmatieteenlaitos tarjoaa myös faktoja: Lunta tuli 5-35 cm.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.