Ray

Ajat on kovat niinku Raylla. Ei, ei Raha-automaatti Yhdistyksellä.

Katsottiin viikonloppuna elokuva Ray. En ole siis matkannut tulevaisuuteen, vaan tämän päivän Rayn sijaan katsottiin ihan vuokraelokuva lauantaina.

En oikeastaan osannut odottaa taas elokuvalta mitään, se on yleensä paras lähtökohta nautinnolle. Musiikkipersoonien henkilökuvat ovat kuitenkin mielenkiintoisia ja siksi ihan innolla tuli leffaa tarkistettua. Leffa on aika musiikkipitoinen, mutta ei siis todellakaan mikään musikaali. Aika paljon Ray Charlesin biisejä soitetaan, että jos ko. häiskän musasta tykkää, niin varmasti tykkää leffastakin.

Itselle Charlesin tuotanto ei ollut kovinkaan tuttua. Tämän myöntäessään pitäisi kai hävetä. Olen niin kuutamolla, etten kehtaa edes hävetä. Todella monta tuttua biisiä leffassa oli ja monta kertaa tuli olo, että ahaa, tämäkin biisi on tämän kaverin.

Leffa rullasi kuin yksiairoinen soutuvene vastavirtaan. Toisaalta oli mielenkiintoista tutustua kaverin elämään lähempää, mutta kovin jouhevaa tai dynaamista kerrontaa on turha odottaa. Mutta mielenkiinto kyllä säilyi koko ajan yllä, että huonoksi en elokuvaa kehtaisi sanoa.

Jos ei ole tänään mitään ihmeellistä tekemistä illalla, niin suosittelen tsekkaa: Ray @ MTV3


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Ray”

 1. Marko avatar

  Kiitos leffavinkistä. Kerrankin MTV3 lähetti elokuvan, joka ei ollut Bond, ei ollut tullut jo muutamaan kertaan aikaisemmin ja oli lisäksi hyvä.

  Aika vauhdillahan tuossa elokuvassa Rayn elämää käytiin läpi ja kohtalaisen tylyn kuvan musiikkimaestrosta elokuvan perusteella sai. Tietenkin ei elämä varmasti tuolloin helppoa ollut, joka tarinastakin tuli ilmi.

  Hieman tuo ekstrapitkä kolmen tunnin versio alkoi lopussa puuduttaa, mutta onneksi loistava musiikkia siivitti elokuvaa loppuun asti.

 2. Jasmo avatar

  Kommenttitestaus

 3. Teuwo avatar
  Teuwo

  Minulla itseasiassa jopa olikin Ray ala-altaasta pelastettuna DVDnä.

  Joo ei ole Motownin artistien elo ollut ihan ruusuilla tanssimista.

  Frankie Lymonia sivuava http://www.imdb.com/title/tt0123324/
  on ihan kohtuullinen ajankuva.

  Samaten perinteinen http://www.imdb.com/title/tt0108551/
  Joka on kyllä parempi, varsinkin kirja on erinomainen.
  Ike Turnerilla on hieman lentäneet lepakot vintillä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.