Syksyn biisit

Yleensä en paljon jaksa näihin blogimeemeihin kirjoitella, koska ne ovat mielestäni mielenkinnottomia pakkopostauksia, joita en ainakaan toisten blogeista jaksa itse lukea. Charni kuitenkin vinkkasi minulle mielenkiintoista top-5 biisit -meemiä ja se sattuu muutenkin kiinnostamaan, niin päätän vastata.

Biisit eivät ole järjestyksessä, enemmänkin kyseessä ovat tämän hetken huippubiisit.

The Cranberries – Animal Instinct (tjeu) (samalta levyltä myös Loud and Clear).
Syksyn pimetessä ja vesisateessa polkiessa pystyy vierottautumaan tilanteesta kuunnellen kyseistä biisiä. Ja kuinka ollakaan, voin melkein tuntea sen halvimpien nakkien aamuisen rasvantirinän, hikisten kamojen lemun, ja nähdä aamun sarastuksen vuorten takaa. Ehdottomasti aamubiisi. Tarinaltaan ei niinkään hieno, mutta biisinä hieno.

Matrix & Futurebound – Coast to Coast (Ft. Luis Smith) (tjeu)
Kyseiseltä Universal Truth albumilta oli aiemmin voimasoitossa lähinnä albumin nimikkobiisi, mutta sitten OlliS:n junkkamiksaukselta löytyi tämä biisi. Aivan huikea biisi ja aivan huikea bassline. Ja jälleen kerran osoittaa sen, että vaikka myös kunnon neuroilu tipahtaa, niin kyllä junkka yleisesti ottaen tarvitsee vokaalit. Coast to Coast näyttää hienosti, ettei voksujen aina tarvitse olla naisten laulamat ja silti toimii.

Pulser – My Religion (Lange Remix) (tjeu)
Tämä on ollut oikeastaan kestosuosikki aina, siksi helppo valita tällaiseen listaukseen.  Sen jälkeen, kun tämä hitti Hollen ja Thomaksen Kosmossetissä aikoinaan soi, niin tätä biisiä on fanitettu. Tarpeeksi ihku, tarpeeksi kiksu, mutta ei kuitenkaan liikaa. Nykyisin jos tämä biisi tehtäisiin, niin suvantoon olisi laitettu breaksia, nyt kun kuuntelee, niin oikein hämää, kun ei olekaan!

Róisín Murphy – Overpowered (tjeu)
Tämä on uutta. Työpaikalla sain vinkin tästä ja koko Overpowered -albumi on soinut ahkerasti. Tästä en osaa antaa mitään syväanalyysiä, mutta saundi on tuoretta, erilaista ja tunnistettavaa. Jos tykkäsit Molokosta, niin kannattaa tsekata. En usko, että tämä biisi tulee olemaan kauaa omassa top-5:ssa, koska siihen ei ole mitään tunnesidettä, toisin kuin aiemmin mainittuihin.

D-Jon & Rotin – Alone In The Dark (tjeu)
Tätä biisiä minulla ei edes ole erillisenä biisinä, vaan joudun aina halutessani kuuntelemaan MySpacesta tai Decan Liquid -miksauksesta, jota onkin tullut juuri tämän biisin takia paljon kuunneltua. Taas kerran osoittaa voksujen voiman junkassa. Oikeastaan äänen käytön erikoisuus on nimenomaan se koukku tässä biisissä. Loistavan aloitusbiisin Deca kyllä valinnut.

Itse en jaksa kyllä haastaa ketään, tosin jos Techmun porukat listaisivat omia top vitosia, niin voisihan se olla mielenkiintoistakin.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Syksyn biisit”

  1. Rytsis avatar
    Rytsis

    Sitten kysymys kuuluu vaan että mikä hitto on meemi

  2. Maira avatar

    Hahaha meinasin laittaa ton saman kommentin, kun aamulla lukaisin tän postaukse :D Niin, mikä on ”meemi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.