JB elokuvissa: Max Payne

Pam
Pam

Tänään oli iltapäiväleffan aika. Max Payne pyörii teatterissa, joten livistimme töistä vähän aikaisemmin ja otimme varaslähdön perjantaihin nauttimalla action-viihteestä. Tässä tekstissä voi tulla jotain lipsahduksia ko. leffan tapahtumista, joten jos haluat pelata varman päälle, älä lue pidemmälle.

Leffa seuraa pelin tunnelmaa ja setuppia aika hyvin. Tuttuja henkilöhahmoja tulee sieltä täältä ja samoja kuvakulmia ja tilanteita on niin elokuvassa kuin itse pelissäkin. Elokuvaa katsomaan mennessä olin lukenut Aamulehdestä arvostelun, joka kehui puoliksi elokuvaa, mutta haukkui loppuosaa. Alkuosa rakennetaan Maxin tarinaa, luodaan puitteita jne. Toisessa osassa tullaan siihen osaan Maxin tarinaa, jonka kaikki varmaan parhaiten tuntevat. Bullet timejä ei ole montaa. Sopivasti.

Elokuvassa alkoi ärsyttää Aamulehden arvio. Miten elokuva voi perustua peliin ja olla nimeltään Max Payne, jos hylsyt eivät ropise ja osumia taltioida näyttävästi? Ei elokuva silti samanlainen pelin kanssa ole. Juonessa on yhtymäkohtia, mutta mikäli pelin muistan oikein, niin ei se pelissä aivan noin mennyt.

Kyllä, minäkin olin järkyttynyt niistä möröistä, mitä Max Paynen trailerissa oli. Toivoin elokuviin mennessä niin kovin, että ne saataisiin selitettyä jotenkin, eikä kyseessä olisi mikään yliluonnollinen lahtaus End of Daysin tyyliin. Ja ne saatiin! Ehkä siksikin olen tyytyväinen näkemääni.

Leffa jakanee ihmiset kahtia. Varmaan mielipiteeseen vaikuttaa myös se, paljonko on pelannut. Minusta oli hienoa, että Rag-na-Rock tai miten sen haluaakaan kirjoittaa, näytti leffassa katolta aivan samalta kuin pelissäkin. Muitakin tuttuja paikkoja, esimerkiksi laiturilla ja meren pohjassa, nähtiin. Harmi, kun ei ole mitään nykyaikaista pelivälinettä, jotta voisi pelata Max Payne 2:sta..

Eihän elokuva syvällisyydessään tosiaankaan mikään helmi ole. Juoni on Max Paynen tasoa ja siinä se. En suosittele treffileffaksi ja vakituinenkin saattaa tuosta väsyä. Miehissä tai yksin ja veikkaan, että pelit pariin kertaan pelanneet ja Monaa elvyttäneet (vaikein aste juu nou?) tykkäävät, kunhan eivät odota liikoja, vaan laittavat aivot narikkaan ja nauttivat viihteestä.

JB suosittelee.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.