Vaalikoneet!

Mutta voi hyvä ihme! Kunnallisvaalit ovat kohta ovella, kunnallisvaalilaput ainakin olivat ja enhän tiedä edes ketä äänestää? Ei hätää, onneksi on paljon noita vaalikoneita, vähän käy klikkailemassa, niin avot – sieltähän löytyy täysin hieno ehdokas, juuri minun tarpeisiini muotoiltu.

Niinhän sitä luulisi.

Yleensä olen aina käyttänyt Hesarin vaalikonetta. Mutta se kun on kuntavaaleissa pyhitetty vain tuonne etelän hetelmille, niin se täytyi nyt jättää väliin. Ajattelin, että Yle on varmasti ainakin yhtä hyvä .

Yle aloittaa napakasti, kysyy kuntaliitoksista ja siitä, että pitäisikö mielestäni minulle antaa enemmän rahaa vai ei. Vastaan tietenkin, että veroja ei saa nostaa, mutta kaikki palvelut on tuotettava kunnan ja lisäpalvelutkin olisivat kivoja. Hyvin menee.

Sitten Yle iskee vastaan.

Jos kotikuntani kirjastotoimen määrärahoja lisätään, on varat käytettävä ennen muuta: (valitse vain yksi)

  • tietokirjallisuuteen
  • kaunokirjallisuuteen
  • musiikkiin, elokuviin, nettiin
  • kirjastonhoitajien palkkaukseen

Että mitenkä?!? Sillä perusteellako vaalikone minulle ehdottaa ehdokkaita, että mitä minun mielestäni olisi kiva lukea? No huh huh. Tämän jälkeen meni peli ihan sekaisin. Mitä ne siellä kunnanvaltuustossa edes päättävät? No, ystäväni kehoitti vaan olemaan vastaamatta ja siirtymään eteenpäin. Jouduin keräämään itseni pohjalta, mutta se onnistui.

Sitten. Viimeinen kysymys.

Monitoimihallin rakentaminen Sorsapuistoon on välttämätöntä Ilveksen ja Tapparan tulevan menestyksen takaamiseksi.

No huh huh! Monitoimihalli voisi olla varmasti ihan kiva, mutta ei kiinnosta vähääkään pärjääkö Ilves tai Tappara. Pohtiiko ne siellä kunnanvaltuustossa, että ketähän saisivat treidattua joukkueisiin? Ja että myöntäisikö kaupunki lisää rahaa joukkuille, että saisi NHL-vahvistuksia. Huhuu? Mitä te siellä Ylellä ajattelette.

Se oli onneksi viimeinen kysymys, mutta en jäänyt selailemaan listaa osuvimmista SKP:n jäsenistä, vaan pää tulessa suunnistin Maikkarin mainostettuun vaalikoneeseen. Sekin oli alussa ihan kohtuullinen, mutta sitten:

Kirkossa käynti kuuluu tapohini (1..5)

Öö, hä? Parempaa silti vielä luvassa:

Kaljalla käynti kuuluu tapohini (1..5)

Ei vittu.  Voiko tässä paljon muuta sanoa? Jos laitan kirkon nollille ja kaljan täysille, niin ehdottaako kone minulle Pub Lordin vakioasiakkaita? Vai? Jos tykkään käydä siemailemassa silloin tällöin makujuoman tai kaksi, niin haluanko ehdokkaan, joka on laittanut että joo minä olen alkoholisti (5). Mitä näillä koneilla oikein tekee, nämähän ovat kuin jostain keskihauskasta komediasta.

Kannattaa kokeilla MTV3 vaalikonetta kyllä.  Se kysyy mm. oletko Kotikolli vai Menomatti. Ja että viihdytkö sinkkuna. Ja uskotko Jumalaan. Ja että harrastatko liikuntaa.

Vastauksieni mukaan MTV3:n vaalikone yrittää ehdottaa minulle ahkerasti kirkossa ja kaljalla käyvää kotikollia, joka on kunnon Jullehihhuli, on pakkosinkku eikä harrasta liikuntaa. Hienoa. En saanut listaa minulle sopivista ehdokkaista vaan niistä, joita EI pidä äänestää. Listalla olevia voisi ennemminkin viedä joko saunan taakse tai suorinta tietä Pitkäniemen pehmustettuihin huoneisiin, joihin tulee juomavesi suoraan viemäristä.

EDIT: Tietokoneen bloggaaja sivuaa myös vaalikoneiden aivottomia kysymyksiä blogissaan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.