Vanhuus

Nyt kun 50v synttärit ovat jo lähempänä, kuin elämäni tähän saakka merkittävin tapahtuma, on aika kerrata ja kertoa lukijoille, mitä tarkoittaa olla vanha. Muun muassa seuraavista olen kärsinyt viimeaikaisen vanhuuteni aikana:

Krapula. Vielä nuoruuden puolella nautituista alkoholiannoksistakin tuli sellainen olo, että vanhana ei uskalla edes ajatella moista. Tulee jo siitä paha olo, eikä jaksa lähteä enää.

Yöherätykset. Viimestään neljältä herää yöllä ja pitää käydä vessassa. Välttämättä sen jälkeen ei saa enää unta. Työpaikalle ei kuitenkaan pääse ennen seitsemää.

Tanssit. Ennen kiinnosti polcca, nyt mielessä pyörii lavatanssiharrastuksen aloittaminen. Kenties pienet humpat ja tangot.

Kipu. Selkään sattuu, kantapäihin sattuu, silmiin sattuu, päätä särkee. Tätäkö on olla rapistuvan kehon kantaja?

Haaveet. Ennen haaveili nopeista autoista ja moottoripyöristä ja railakkaista alppikeikoista, nykyään maistuisi se oma moottoripurjevene jossain syrjäisessä laiturissa.

Todellisuus. Aikaisemmin sitä luuli, että isona muuttaa maailmaa. Nyt huomaa, että itse kyllä koko ajan isonee, vaan maailman muutoksen kyydistä  on pudonnut jo kauan sitten.

Kauniit ja rohkeat. Kauniit ja rohkeat kiinnostavat enemmän kuin Salatut elämät.

Tämä on todellisuutta. Kuitenkin on niin, että lyhyen alamäen jälkeen sitä alkaa kompensoimaan itse vanhenemistaan. Yhtäkkiä alkaa haluta mm. seuraavaa:

Tehokkaita ajoneuvoja. Haaveiltiin sitä tehokkaista moottoripyöristä ja autoista ja veneistä silloin nuorena, ehkä sellaisen hankkiminen saisi myös pysymään nuorena.

Alppireissut. Viimeistä huutoa olevissa rotseissa ja pannoissa voi affessa kertoa, miten aikaisemmin täällä oli paljon vähemmän väkeä, ryypättiin starbojen kanssa ja vedettiin todella äärimmäisiä linjoja.

Jotkut kuvittelevat että mahdollisimman ison pakettiauton ostaminen pitää nuorena. Pahoittelen: ei.

Ulkomailla nuorenee. Kävipä irkkaamassa Espanjassa tai surfaamassa Gardalla, niin kyllähän siellä tuntuu, että on niin nuorekas, kun ei ole kangistunut niihin kaavoihin.

Opiskelu. Railakkaaseen opiskelijaelämään palaaminen nuorentaa! Tekniikan alalta on hyvä ruveta humanistiksi. Kun olisi vaan edes jotkut opinnot valmiina.

Jotkut kuvittelevat, että töissä ollessa ei vanhene, ja ovatkin sitten töissä tai tekevinään töitä lähes koko ajan. Onhan siinä niin kiire, ettei huomaa vanhenevansa.

Tässä tämmöinen vanhuuspaketti menneiden 25v-synttäreiden hengessä!


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Vanhuus”

 1. Rontti avatar
  Rontti

  Samanlaisia oireita pukkaa tässä kolmenkympin kynnyksellä…

 2. haq avatar
  haq

  Tää on kyllä kiva postaus. Niin sitä Jasmostakin tuli aikuinen. Seura tekee kaltaisekseen. Itestä on tullu hitsin pihi tällei vanhemmiten, se vähän korpee.

 3. Arttu avatar

  ”Yöherätykset. Viimestään neljältä herää yöllä ja pitää käydä vessassa. Välttämättä sen jälkeen ei saa enää unta. Työpaikalle ei kuitenkaan pääse ennen seitsemää.”

  Tätä mie en tajuu, oon yrittäny miettiä. Että jos illalla käy vaikka vähän sporttailemassa ni eikö sittenkä jaksa nukkua aamuun asti? Vai onks se tosiaan iän myötä tuleva homma, ku ite oon viel niin nuori…

  Ja töihin ei pitäisi päästää ketään ennen ysiä, ehkä ei ennen kymppiäkään. Olis elämä vähän rennompaa.

 4. Tuomo avatar
  Tuomo

  Tuo vessassa käyminen kyllä tulee iän myötä. Itsellä tulee se jo tuossa 1-2 maissa yöllä. Ja luonnollisesti se, että tulee suoritettua kyseinen toimenpide istualtaan.

 5. Maira avatar

  Hehe :D Onko sulla joku ikäkriisi??!! Mainio postaus. Kyllä sitä elämää kai on vielä 25 v jälkeen, kovasti siihen on uskottava.

  ps. Kannattaa käydä eturauhastutkimuksissa, jos pitää keskellä yötä heräillä ihan taajaan.

 6. Teuwo avatar
  Teuwo

  Tehokkaalla prätkällä kaahaaminen ei nuorenna pätkääkään – samalla tavalla koskee selkään kuin ilmankin mutta hemmetin hauskaa se kyllä on.

  Pätee moneen muuhunkin juttuun.

  Mutta pääasiahan on että viihtyy itse :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.