Irti mun huumeista

Arttu tuolla aikaisemmin kehui, että Mettäbileet on hyvät LSD-bileet. Niin ne vissiin sitten oli. Ne oli myös puhtaudeltaan parhaiten järjestetyt festarit, ilman järjestyshäiriöitä. Mutta nämä asiat ei ole tärkeitä, koska metässä oli varmasti LSD:tä! Kahdella.

Kävijöitä Metässä oli 10 000. Huumerikoksia kirjattiin 100, joista käsittääkseni kaikki käyttörikoksia, ja pari epäilystä välityksestä. Pori Jazzissa oli 66 000 kävijää ja vain 22 huumerikosta, joista muutama välitysrikoksia.

Kylläpä konekansa kuosaa, mutta kuka niiden huumeet oikein välittää?

Pori Jazzissa ja Konemetsässä on varsin erilainen ikäjakauma, siitäkin huolimatta, ettei Pori Jazz enää perustu pelkästään jazziin. Mitä taas tulee huumeidenkäyttäjiin, niin veikkaus siitä, että 20-35 vuotiaat ovat innokkaimpia käyttäjiä, ei liene kovin väärä. Metässä tuota sakkia on 95% kaikista kävijöistä, Jazzissa ei. Jazzin kävijäjakaumaa en osaa arvioida, niin absoluuttisista määristä ei voida puhua. Odotettavissa kuitenkin on, että Jazzissa on yhtäpaljon tai enemmän 20-35 vuotiaita kuin Metässä. Siksi, koska kävijöitä on niin paljon enemmän.

Tutkija vaikuttaa aina tutkittavaan kohteeseen. Tässä tapauksessa poliisi ja muut viranomaiset vaikuttavat huumekäryjen määrään. Tosin Pori Jazzissa järveen kännissä hyppivät urpot, tappelut ja muut kähinät aiheuttivat sen, että ihan koko aikaa ei keritty kytätä ihmisten taskuja.

Metässä kuvio oli eri. Poliisi, huumekoirat, rajavartiolaitos ja vankeinhoitolaitos olivat kaikki paikalla. Portilla haisteltiin jokainen. Epäilyttäviä hahmoja käytiin tsekkaamassa erikseen. Tappeluita ei tarvinnut olla selvittelemässä niin aikaa oli.. Telttarosvon kiinnisaannista en tiedä.

Onko ihme että huumeita löytyi enemmän Metästä kuin Porista? Koska onhan se aivan varma asia että 66 000 ihmisellä on kannossa enemmän huumeita kuin 10 000:lla. Vaikka ikäryhmät olisivatkin erilaiset.  En näiden uutisten pohjalta lähtisi kyllä sanomaan mitään konemusiikkiporukan huumeilusta.

Eiväthän kaikki Metässäkään kiinni jääneet. Onnistuneita käyttökokemuksia voi käydä tsekkaamassa plinkistä. Plinkin käyttäjät omalla osallaan ovat parantamassa Metän tilastoja, ainakin aikaisempina vuosina Mettään on lähdetty silmät kiiluen.

Olenko sittenkin vain se epästandardi konemusiikin kuuntelija, joka ei ole koskaan käyttänyt mitään huumeita, en edes tupakkaa? Vai olenko epästandardi 25 (kohta) vuotias?


Posted

in

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Irti mun huumeista”

 1. Arttu avatar

  Mutta emmie usko että jostai herätysjuhlilta tai suviseuroilta löytyy aineita vaikka ratsattais ja oha niiski tapahtumis kymmeniätuhansia ihmisiä. Ja sielläkin on varmaan paljon 20-35-vuotiaita.

  Eikä se muuten ole aivan varmaa, että 65 000 tuhannen ihmisen joukossa ois enemmän huumeita, koska tod näk porin jatseilla suurin osa jengistä ei ees erota kannabista lsd:stä.

  Sie oot varmaan kyllä poikkeus, jos tanssit selvinpäin. Etkä pelkästään konemusiikki-ihmiseksi, vaan myös miesten viitekehyksessä.

 2. Jasmo avatar

  Eikä pyörätuolikelauksen treenipaikalta löydy aitajuoksijoita.

  Ja kyllä se on aivan varmaa, kun sattumatarkistuksissakin 22 kannabistapausta tuli esiin.

 3. saavi avatar
  saavi

  Imho kohtaan kyllä festareilla mieluummin kannabistuneen oudon ihmisen, kuin jonkun känniurvelon. Yhtä arvaamattomasti osaa pistää ihmisen käyttäytymään etanoli kuin joku synteettinen kemikaali.

 4. Jasmo avatar

  Kemikaalit ja etanoli on villein yhdistelmä.

 5. Siemenet avatar

  Pitäähän sitä vähän mielikuvia vahvistaa uutisilla ja poliiseilla että voidaan vähän taas lehdissä pelotella miten pahat huumeet tekee metsästä kauhian paikan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.