Kategoriat
Yleistä

Linux ja kuvienhallintaohjelma

UbuntuNyt olisi hakusessa joku kuvienhallintaohjelma Linuxiin. Eli ohjelma, joka hakee kuvat kamerasta ja luetteloi ne, jossa on perusmuokkaustoiminnot ja jossa on export-toiminto.

Ubuntussa on vakiona F-Spot. Ok, sillä tuntuisi jotain saavan aikaan, mutta yksi valtava ongelma on: exportattavien JPEG-kuvien laatuun ei voi vaikuttaa! Ja niinpä, kuvista tulee pehmeitä ja suttuisia. Vertailun vuoksi olen tehnyt Gimpillä kuvien tallennusta ja ero on niin iso, että oikein harmittaa.

Windowsissa olen käyttänyt Picasaa ja se on juuri riittävä ohjelma mun kuvien käsittelyyn. Harmi vaan, sitä ei ole Linuxille.

3 vastausta aiheeseen “Linux ja kuvienhallintaohjelma”

Suosittelenpa kokeilemaan digiKam nimistä ohjelmaa. http://www.digikam.org/ F-spot ja Picasa ovat vähän heikohkoja monipuoliseen kuvienhallintaan. DigiKam kehittyy aika reipasta tahtia ja KDE4 versiossa (0.10 joka tulee nyt syyskuussa) on monen monta erilaista herkkua mukana. Kohta julkaistaan KDE3 versio 0.9.4.

Vaikka ohjelma onkin KDE:lle tehty, se toimii näppärästi GNOME:lla
Nyt ohjelmalle on menossa pinnan kiilotusta ja muita ominaisuuksien tuomista kuten ImgSeek ohjelman ”Fuzzysearch” mikä toimii siten että piirrät pienelle palalle sellaisen kuvan mitä etsit ja sitä vastaavat kuvat näytetään. Löytyy niin tuet GPS tiedoille kuin kuvien metadata tiedoille sekä RAW käännökset sujuvat. Parasta on kuitenkin tagien ja metadatan avulla toimivat haut ja pikahaut.

RAW workflow:ta ollaan kehittelemässä sulavammaksi kun on nyt vähän vaivalloisempi monen kuvan kohdalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.