Päänsärky

arghhhOlen kuullut ja ehkä huomannut itsekin, että krapulat pahenevat iän myötä. Siinä missä aikaisemmin aamu saattoi mennä harakoille, mutta iltapäivästä oli jo toimintakykyinen, niin nykyisin monesti koko päivä menee horroksessa.

Engelbergissä otimme välillä affessa pari palauttavaa naukkua. Kolmen kuukauden naukkailu alkoi ilmeisesti potkia vastaan, sillä loppuviikkoina siitä aiheutuvat krapulat olivat kamalia. Erittäin voimakas, pistävä ja tykyttävä päänsärky ohimoissa ja silmien takana. Ja alkoholia ei tarvinnut nauttia mitenkään paljon, sanotaan että 5 annosta riitti jo aika kamalaan oloon.

Suomeen tullessa julistin itselleni krapulattoman kuukauden. Kävin kuitenkin yhtenä päivänä Kerholla ja sain jälleen hirvittävän kovan päänsäryn. Toisen kerran olin Jukkiksen tupareissa ja jo illan aikana tuli kamala päänsärky, joka ei helpottanut edes puuduttamalla.. En ole aiemmin elämässäni kärsinyt päänsärystä juurikaan. Nyt päänsärky oli sellaista migreenityyppistä, vaikkei minulla varsinaista migreenikohtausta ole ollut kuin kerran aikaisemmin elämässäni yläasteella.

Juttelin asiasta monien ihmisten kanssa, joista ehkä ammattitaidoltaan sopivin on sairaanhoitaja/ex-huippu-urheilijasiskoni. Hän ehdotti, että minulla olisi tullut joku riippuvuus Engelbergissä. En juonut siellä mitään kofeiinijuttuja oikeastaan, paikallinen energiajuomakin oli aika onnetonta. Paikallista siideriä join kyllä säännöllisesti ja urheilin ja ulkoilin säännöllisesti. Migreeni voi kuulemma tulla päälle, jos elämästä tulee epäsäännöllistä. Suomessa kävin töissä 8h, illlalla jotain urheilua ja siinä se. Että ainakin säännöllisyys lisääntyi.

Monesti päänsärky tuli päälle myös ilman alkoholia, esimerkiksi työpäivän päätteeksi. Se ei voinut olla myöskään riippuvuutta alkoholista, sillä alkoholin nauttiminen ei poistanut päänsärkyä.

Vappu pelotti jo ennalta, vaikka tuntui siltä, että oloni oil tullut jo paremmaksi viikkojen kuluessa. Ja kaksipäiväisen vapun yhteydessä ei päänsärkyjä eikä varsinaisesti krapulaakaan löytynyt, joten hyvältä näyttää. Tilanne tuntuisi olevan normaali.

En tiedä mitä oireilu oli, olisiko se voinut olla jotenkin peruja aktiivisesta urheilusta ja after skiistä, jolloin kroppa ei oikein kunnolla päässyt lepäämään missään vaiheessa. Mutta, toivon totisesti että tämä tästä nyt oikeaisi, on nimittäin äärimmäisen epämiellyttäviä oloja ollut muutamat..


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Päänsärky”

 1. Rontti avatar
  Rontti

  Tervetuloa kerhoon… vanhuksilla on vanhusten ongelmat ;-).

 2. Arttu avatar
  Arttu

  Miulla tuollaista pääkipua tuli stressistä ja sen laukeamisesta. Stressaako arki?

 3. Jasmo avatar

  No ei oo kyl pahemmin stressiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.