WPA ja kädettömyys

WirelessNyt kyllä täytyy myös katsoa peiliin, vaikka omaksi viaksenikaan en tuota Ubuntun toimimattomuutta WLAN-tukiasemani kanssa voi hyväksyä. Koska 128bit WEP ei toiminut Windowsissa, päätin antaa WPA:lle vielä uuden mahdollisuuden – nyt siten, että aina kun ei toimi, niin muutan tukiaseman asetuksia.

Vahva veikkaus tietenkin on, että defaultasetuksilla homma pelaa varmimmin. Joten valitsin salaukseksi WPA ja avainhässäkäksi TKIP (ennen oli AES, Windowsilla toimi mukisematta..). Lisäksi en käyttänyt tällä kertaa ääkkösiä tai muitakaan erikoismerkkejä salasanassa, ties vaikka Ubuntu jotain utf8 moskaa lähettäisi tukiasemalle.

Ja avot. Nyt pelaa. Ja nyt pitäisi pelata jopa Windowsinkin kanssa. Joten puolet tästä säätövihasta otan omaan vahinkooni, koska jos asetukset olisivat olleet perinteisemmät niin homma olisi skulannut laakista. Kuitenkaan mitään debug-tietoa tai ohjeistusta ei Ubuntu tarjoa, eikä päähäni mahdu, miksei tuo AES sitten toimi..

Mutta, Wapun kunniaksi Ubuntu yhdistää siis tukiasemaankin.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.