Ubuntu ja WPA-salattu WLAN

Miten olisi kiva käyttää Ubuntua kotikoneessa (läppäri) ihan koko ajan, mutta eipä suostu mikään Network Manager yhdistämään WPA-salattuun (ihan perusasia!) WLANiin. Yritin Ubuntufoorumin ohjeiden mukaan käsinkin, mutta eipä auttanut.

Jotenkin outoa, että tällainen tietoturva-asia on näin huonolla tolalla Linuxissa / distrossa. Ehkä pitäisi taas säätää viikko, niin saattaisi saada jotain toimimaan.. Hiton nihkeästi vaan debug-infoo tarjolla, mikä siinä nyt menee sitten vikaan? Seurailin /var/log/messages, mutta ei sieltä mitään löytynyt..


Posted

in

by

Tags:

Comments

12 vastausta artikkeliin “Ubuntu ja WPA-salattu WLAN”

 1. Lauri avatar
  Lauri

  Nyt kun otit puheeks, niin eipä toimi miullakaan enää. Avoimiin verkkoihin yhistää kyllä, mutta ei omaan WPA2-salattuun. Paskempi homma. Toivottavasti jotain pätsiä pukkaa pian.

 2. Jasmo avatar

  Ja ubuntun foorumilta kun kysyy ni siellä oli parhaimpia vastauksia et ”vaihda network manageria / tee se käsin”. Niinku Linuxpiireissä vastaukset menee, ihme ku ei ”vaihda distroa”..

 3. Jasmo avatar

  Kai pitää luovuttaa ja yrittää säätää vaikka WEP tuohon boksiin, se testatusti toimi Eberissä.

 4. savaaZ avatar
  savaaZ

  Joopajoo, meeppä #ubuntu.fi ja itke siellä. No sitten tietenkin vastauksiks tulee ”man sitäsuntätä” ja ”LOL noob” tai sitten asiallisesti muotoiltu kysymyksesi ignorataan täysin. Freenodella taitaa olla #ubuntu-kanava, tosin sieltäkään en joskus ongelmiini mitään apua saanut… tosin yritys oli hyvä. Elikkä: Windows XP Pro ja kaikki vaan toimii.

 5. Jasmo avatar

  XP on kyllä ollut hyvä käyttis, mutta viime aikoina on Linux tullut minusta aika samoihin, näitä YKSITTÄISIÄ tapauksia enää jäljellä :)

  Kyllä tuo ohjelmien asennus on vaan niin juhlaisaa.. Ja nopeus.

 6. savaaZ avatar
  savaaZ

  No… Pistäppä apt-get dist-upgrade ;D Henkimaailman touhuja, vannoutuneella Windows-miehellä on aina ongelmia linuxin kanssa ja päin vastoin. Ei voi mitään.

 7. Jasmo avatar

  En saanut mitenkään sitä WPA toimimaan, vaihdoin tukiasemasta 128bit WEP päälle, siihen tämä leluxin paskaki suostui yhdistämään.

 8. Lauri avatar
  Lauri

  Se naapurin penseä Linuxisti HÄKSÄÄ sun weppis!

 9. Jasmo avatar

  Joo, ei voi minkään.

 10. Jasmo avatar

  No voi vittu, Windows XP ei vuorostaan tue 128bit WEPpiä.

 11. savaaZ avatar
  savaaZ

  Tosi mies ei suojaa wlania vaan surffaa koko ajan SSH-putken läpi! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.