Ubuntu ja WPA-salattu WLAN

Miten olisi kiva käyttää Ubuntua kotikoneessa (läppäri) ihan koko ajan, mutta eipä suostu mikään Network Manager yhdistämään WPA-salattuun (ihan perusasia!) WLANiin. Yritin Ubuntufoorumin ohjeiden mukaan käsinkin, mutta eipä auttanut.

Jotenkin outoa, että tällainen tietoturva-asia on näin huonolla tolalla Linuxissa / distrossa. Ehkä pitäisi taas säätää viikko, niin saattaisi saada jotain toimimaan.. Hiton nihkeästi vaan debug-infoo tarjolla, mikä siinä nyt menee sitten vikaan? Seurailin /var/log/messages, mutta ei sieltä mitään löytynyt..

Ota osaa keskusteluun

12 kommenttia

  1. Nyt kun otit puheeks, niin eipä toimi miullakaan enää. Avoimiin verkkoihin yhistää kyllä, mutta ei omaan WPA2-salattuun. Paskempi homma. Toivottavasti jotain pätsiä pukkaa pian.

  2. Ja ubuntun foorumilta kun kysyy ni siellä oli parhaimpia vastauksia et ”vaihda network manageria / tee se käsin”. Niinku Linuxpiireissä vastaukset menee, ihme ku ei ”vaihda distroa”..

  3. Joopajoo, meeppä #ubuntu.fi ja itke siellä. No sitten tietenkin vastauksiks tulee ”man sitäsuntätä” ja ”LOL noob” tai sitten asiallisesti muotoiltu kysymyksesi ignorataan täysin. Freenodella taitaa olla #ubuntu-kanava, tosin sieltäkään en joskus ongelmiini mitään apua saanut… tosin yritys oli hyvä. Elikkä: Windows XP Pro ja kaikki vaan toimii.

  4. XP on kyllä ollut hyvä käyttis, mutta viime aikoina on Linux tullut minusta aika samoihin, näitä YKSITTÄISIÄ tapauksia enää jäljellä :)

    Kyllä tuo ohjelmien asennus on vaan niin juhlaisaa.. Ja nopeus.

  5. No… Pistäppä apt-get dist-upgrade ;D Henkimaailman touhuja, vannoutuneella Windows-miehellä on aina ongelmia linuxin kanssa ja päin vastoin. Ei voi mitään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.