Kategoriat
Yleistä

Ubuntu ja WPA-salattu WLAN

Miten olisi kiva käyttää Ubuntua kotikoneessa (läppäri) ihan koko ajan, mutta eipä suostu mikään Network Manager yhdistämään WPA-salattuun (ihan perusasia!) WLANiin. Yritin Ubuntufoorumin ohjeiden mukaan käsinkin, mutta eipä auttanut.

Jotenkin outoa, että tällainen tietoturva-asia on näin huonolla tolalla Linuxissa / distrossa. Ehkä pitäisi taas säätää viikko, niin saattaisi saada jotain toimimaan.. Hiton nihkeästi vaan debug-infoo tarjolla, mikä siinä nyt menee sitten vikaan? Seurailin /var/log/messages, mutta ei sieltä mitään löytynyt..

12 vastausta aiheeseen “Ubuntu ja WPA-salattu WLAN”

Nyt kun otit puheeks, niin eipä toimi miullakaan enää. Avoimiin verkkoihin yhistää kyllä, mutta ei omaan WPA2-salattuun. Paskempi homma. Toivottavasti jotain pätsiä pukkaa pian.

Ja ubuntun foorumilta kun kysyy ni siellä oli parhaimpia vastauksia et ”vaihda network manageria / tee se käsin”. Niinku Linuxpiireissä vastaukset menee, ihme ku ei ”vaihda distroa”..

Joopajoo, meeppä #ubuntu.fi ja itke siellä. No sitten tietenkin vastauksiks tulee ”man sitäsuntätä” ja ”LOL noob” tai sitten asiallisesti muotoiltu kysymyksesi ignorataan täysin. Freenodella taitaa olla #ubuntu-kanava, tosin sieltäkään en joskus ongelmiini mitään apua saanut… tosin yritys oli hyvä. Elikkä: Windows XP Pro ja kaikki vaan toimii.

XP on kyllä ollut hyvä käyttis, mutta viime aikoina on Linux tullut minusta aika samoihin, näitä YKSITTÄISIÄ tapauksia enää jäljellä :)

Kyllä tuo ohjelmien asennus on vaan niin juhlaisaa.. Ja nopeus.

No… Pistäppä apt-get dist-upgrade ;D Henkimaailman touhuja, vannoutuneella Windows-miehellä on aina ongelmia linuxin kanssa ja päin vastoin. Ei voi mitään.

En saanut mitenkään sitä WPA toimimaan, vaihdoin tukiasemasta 128bit WEP päälle, siihen tämä leluxin paskaki suostui yhdistämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.