Yksittäistapaukset

Yksittäistapaus on siitä jännittävä määre, että se ei muutu miksikään riippumatta siitä, mitä laskutoimituksia tehdään. Jos yksittäistapauksia on vaikka 5 tai 500 eli yksittäistapaus kerrottaisiin 500:lla, niin lopputulema on silti yksittäistapaus. Yksi poikkeus tähän kuitenkin on. Nimittäin jos yksittäistapauksia on todella runsaasti, puhutaan tuhansista ja ne voidaan todentaa, niin itse yksittäistapauksen määritelmä (yksittäinen tapaus) murenee ja mutatoituu. Sitten siitä tulee asiakas ei osaa -tapaus. Tämän teorian on määritellyt vuonna 2008 Hannu ”yksittäistapaus” Vuola, tunnetaan myös Sampo Pankin viestintäjohtajana.

Kävin viime perjantaina vihdoin Sampo Pankissa sanomassa reilun 20 vuoden yhteistyön irti. Koin, että se on ainut tapa päästä edes tilastoihin mukaan, eli siis osoittaa mieltään Sampo Pankin uudistuksia vastaan. Pankkineitoa ei kiinnostanut kysellä, miksi luovun Sampo Pankista, ei varmaan enää kiinnostanut. Ei myöskään sanallakaan yritetty pitää minua asiakkaana. Annoin vaan henkkarit ja pankkikortin, seurasi soitto luottokuntaan ja hetki naputusta, kortin leikkaus kahtia ja henkkareiden takaisin saaminen. Kiitos, hei! En voi valittaa palvelun nopeudesta kyllä, ei tarvinnut paljon messuta.

Itse tietotekniikkamiehenä en vaan voi kestää nykyistä Sampo Pankki verkkopankkiratkaisua. Se on vaan yksinkertaisesti paska, sinne ei monestikaan pääse, se toimii vaihtelevasti eri selaimilla (vaikka on toteutettu Javalla??) ja kummalliset virheilmoitukset ovat arkipäivää.  Ongelmat ovat kuitenkin pääasiassa asiakkaiden itseaiheuttamia.. Olin muutenkin jo vaihtamassa pankkia kyllä Sampo Pankin onnettomien tilikorkojen vuoksi, mutta uutisointi katkaisi kamelin selän. Entä jos minun 700 euroa olisi hävitetty pankissa? Toki se on yksittäistapaus, eikä varsinaisesti Sampo Pankin vika.. Olen kuitenkin sikäli köyhä kaveri, että tuollainen 700e puutos aiheuttaa pamahtamisen soppajonoihin, jos jotain syödä meinaisi. Entä jos olisin ollut jossain tarkassa paikassa (vaikka lähdössä junalla) silloin, kun Sampo Pankki suvaitsi ryssiä korttivarmennukset? Sehän ei ollut siis Sampo Pankin vika, vaan yhteistyökumppanin..

Henkilökohtaisesti korpeaisi, jos joku ikävä tilanne tulisi siitä, kun Tanskassa joku sössii tietoliikenneyhteyksien kanssa. Ei sillä, etteikö Suomessa voitaisi kyetä ihan samaan. Ja kyllä ne projektit kusee Suomessakin.

Nythän yrityksetkin alkavat siirtää maksutoimintojaan muualle, kun palkkoja ei Sampo Pankki pysty välittämään. Entä jos minulla olisi asuntolaina ja lyhennyspäivä palkkapäivänä. Sampo Pankista soitetaan ja kitistään, että tilillänne ei ole rahaa josta laina voitaisiin veloittaa, tästä tulee nyt sakkomaksua. Ei kai ole, kun Sampo Pankki on keikauttanut rahat jonnekin. Onko Wincapita osa Sampo Pankkia? Siihen malliin tuota rahaa katoaa..

Lisäys: Digitodayssä on lukijan kirjoittama yksittäistapaus.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.