Kun fanipojat haaveet murenivat

Kirjoitin aiemmin faniudestani uuteen käyttöjärjestelmään. No, nyt käyttöä on kestänyt hieman kauemmin ja todellisuus on alkanut tulemaan vasten kasvoja.

Multimedianäppäimet (volume up/down) lakkasivat toimimasta, ilmeisesti jokin päivitys särki ne. Ei ongelmaa. Läppärin kannen sulkeminen ei vie konetta suspendiin, vaikka pitäisi. Ärsyttävää, mutta ei vielä haittaa. Sen sijaan se, että käyttis ei usein nouse kunnolla ylös suspendista aiheuttaa halun rebootin yhteydessä käynnistää Windowsiin.

Viimein, kun eilen huoneistomme vaihtui WLAN-aikaan ja perus auth: WPA-PSK / enc: AES setti pitkällä ääkkösiä sisältävällä salasanalla ei toimikaan Linuxissa, niin hermot alkoivat menemään. Mitä teen käyttöjärjestelmällä joka ei suostu yhdistämään salattuihin WLANeihin? Nimittäin naapureiden salaamattomiin on yhdistänyt kyllä hienosti ja on niillä (testimielessä..) surffailtukin.

Voin muiden Linuxin käyttöä puoltavien seikkojen vuoksi kärsiä esimerkiksi kännykän synkkauksen puutteesta tai muista pienistä erikoisominaisuuksista. Mutta WLAN-verkkoihin yhdistäminen EI ole pieni erikoisominaisuus, vaan käyttöä ajatellen kriittinen asia! En voi enää käyttää kotoa Linuxia, koska en saa sitä yhdistämään internetiin.

Nyt jää Ubuntupottiin lahjoittamatta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Kun fanipojat haaveet murenivat”

 1. savaaZ avatar
  savaaZ

  Niin kovin tuttua. Miten voi olla mahdollista, että suoraan asennuksen jälkeen kaikki resoluutiot yms toimii, mutta annappa olla kun menet nukkumaan ja sammutat koneen, seuraavana päivänä oikeasti ensimmäistä kertaa buuttaat sitten onnistuneen asennuksen niin kas: kone ei tiedä 1400×1050 resosta yhtään mitään, vaan tilalla on huikea 640×480, jonka saa korjattua kun on surffaillu ja googletellut toisella koneella tunnin tai pari ja ladattua pari mystistä asennuspaketti apt-getillä (kun on eka lisännyt tarvittavan sourcen sources.list:n)… että sellasta.

  Näin siis mulla kävi. :P

 2. Arttu avatar

  Emmie tajunnu iha tylsä postaus

 3. Perttu avatar
  Perttu

  Nyt kun olet pettyneenä Ubuntuun ilmoittanut, ettet aio osallistua Joulupata 2007 -keräykseen Ubuntu Linux Suomen puolesta, niin olisi ystävällistä kertoa minkä nimen alla aiot keräykseen osallistua (esim. Microsoft forever). Vai oletko aikonut osallistua Joulupata 2007 -keräykseen lainkaan?

  Älä toki menetä auttamisen halua pelkästään sen takia, että Ubuntu ei sinun tarkoitusperiäsi palvellut niin hyvin. Keräykseen saa osallistua käsittääkseni myös yksityishenkilönä anonyyminä, mikäli ei koe ”kannattavansa” mitään yhteisöä.

  Lainaus Joulupata 2007 -sivuilta:”Joulupadan kautta tuhannet suomalaiset saavat apua vuosittain juuri silloin, kun hyvää tahtoa eniten tarvitaan.”

 4. Jasmo avatar

  Perttu, heh, se oli lähinnä sellainen heitto, sen verta turhautunut olin. Ja olen yhä.

  Tänä vuonna taitaa jäädä rahaa lahjoittamatta joulupataan. Tai jos laittaisi edes vähän, niin ei hyvä putki katkeaisi.. :)

 5. peruspena avatar
  peruspena

  Ketuttaahan se jos käyttis sekoilee. Vaan hommatkaas semmoonen kannettava joka tukee linukkia ni ei tartte hermoilla. http://www.linux-laptop.net/

  Esim. Asus a6k osoittautunut loistavaksi Ubuntu läppäriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.