JB testaa: Riihivuori 1.12.2007

Riihivuoren näkymätJasmon blogi tuntee vastuunsa suomalaisten ja miksei myös ulkomaalaisten laskettelukeskuksien testaamisessa. Niinpä tällä kertaa iskeydyimme testitiimin kanssa Muurameen ja Riihivuoreen, jonka nimi ehkä hieman heijastelee optimismia. Paikalla huolehdittiin testaamisesti sekä telluttajan voimin (minä) että alppikauriin näkökulmasta (matso). Olimme paikalla kello 14 ja testi pääsi alkamaan.

Makkaraperunoissa oli paljon nakkia. Ilmeisesti oli ostettu sen verran halpaa ihrapötkylää, että sitä kannatti ennemmin laittaa annokseen, kuin ranskalaisia. Rapeita uppopaistettuja mättöjä, perus. Oli niin nälkä ettei voi mitenkään arvioida ruuan laatua. Vuokraamossa / lipunmyynnissä oli rento ja hyvä palvelu, lisäksi lippuvalikoimassa oli kuuden tunnin lippu, mikä noin ajatuksen tasolla peittoaa koko päivän lipun mennen tullen. Hieman sellainen pienen paikan tuoksu oli ilmassa, vähän kuin Loma-Kolilla kävisi. Mutta ei se mitään, kunhan pääsee lipsuttelemaan.

EdgeMäki (rinne 6, musta rinne) oli tietenkin jo kello 15 vähän kulunut, keskeltä ajautunut jäiseksi ja toisessa laidassa oli jo puikkatreeniä. Riihivuoressa ilmeisen aktiiviset kumparejampatkin olivat paikalla treenaamassa ja lisäksi sitten muutamia turisteja, joiden osalta välillä näytti siltä, että rinne viettää vähän turhan voimakkaasti. Matso kanttasi rinteeseen crossisuksellaan ja itse lyhyen arvioinnin jälkeen päätin jättää leikkaavat käännökset niille, jotka ne osaavat. Suksenani oli Matsolla myynnissä olevat Mojo 90, joka kyllä tuntuu hiton hyvältä sukselta. 22m kääntösäde osittain jäisessä, osittain kumpuisessa viettävässä ja kapeassa rinteessä ei kuitenkaan ollut mieleeni, joten tosiaan otin lipsuttelulinjan.

Mutta hiton hyvä. Ei sitä tule oikeastaan tellulla noita luisutteluja normaalisti paljon tehtyä, kunhan nojailee vaan kantilta toiselle. Nyt sai haettua hissinousijoille vähän jännitystä tsippailemalla ihan hissilinjan vieressä, siihen kun oli keräytynyt rinteestä pehmeämpää lunta muutama sentti. Ja tilanneharjoituksia, oppimisen kannalta hiton hyvä päivä.

Matso sen sijaan kyllästyi käännöksiin ja haki autosta toiset (heh heh, tottakai) sukset, Dynastarin vähän pulleamman Legend Pro Riderin. Kääntösäteellä 30m+ on hyvä jyrätä kaikki vastaan tuleva. Huippunopeus sata, maksimikäännökset rinteessä 6kpl. Oivat rinnepelit!

PerusaffeHiton hyvä reissu, joka ei ainakaan huonontunut siihen, kun piti pysähtyä Jämsän kohdilla huoltoasemalla matka-affen substansseja varten. Sitten vähän säätöä, käyn kotona suihkussa, vaihdan vaatteet, kusetan koiran ja syön ja aikaa tähän oli varattu hieman reilut 10 minuuttia. Aika napakasti ja määrätietoisesti joutui toimimaan, mutta kerkisin. Sepaluskin tuli kiinni. Sitten Matson mansioniin, Tangerine Dream pyörimään ja vihdoin rentoutumista erilaisten makujuomien kanssa. Siitä sitten Sohoon muutaman Tampereen suksimyyjän kanssa lätisemään kaikkea uutta ja ihmeellistä. Hiton hyvä päivä.

Yhteenveto:
Hyvää
+ Rinne oli mielenkiintoinen ja haastava
+ Riihivuoressa ihan hyvä meininki
+ Asiallisen rentoa palvelua
+ Hyvät affelätinät

Huonoa
– Ei noin kapeaan rinteeseen voi laittaa tuossa vaiheessa keppejä
– Helsingistä tulleet keppiurpot omistavat maailman
– E70 kamera huonoissa valaistusolosuhteissa.


Posted

in

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “JB testaa: Riihivuori 1.12.2007”

 1. Sipe avatar

  Mullon samallainen hattu!

 2. Rytsis avatar

  Hiton hyvin tykkäät käyttää ”hiton hyvä” sanontaa :)
  Kunnioitettavat viis kertaa tässä!

  t. kielipoliisi

 3. Matso avatar
  Matso

  Hintahtavan näköset verhot kaverilla.

 4. Jasmo avatar

  No on kyl pikkasen, nyt ku oikein kattoo.

 5. Teuwo avatar
  Teuwo

  BB07 (oletettavasti) voittanut suht suuntautuneen oloinen hyypiö varmaan antais hyvää merkkiä verhoista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.