Käsijarrukäännös

Siitä tietää, että nyt on kyse vakavasta asiasta, kun Hesarissa kaksi kolumnistia käsittelee samaa aihetta. Extra Largessa noin seitsemän uutisissa toimittaja sanoi, että nyt vituttaa. Jugner taputtaa itseään selkään ja kehuu säästäneensä miljoonia tuhoamalla Yleisradiolta sen kauan rakentaman nuorisoimagon. Ehkä seuraavaksi lähtee YleX.

Suomessa on tänä vuonna tehty päräyttäviä päätöksiä aivan liian nopeasti. Viinaveron nostosta huudettiin kauan, kun ryyppääminen oli räjähtämässä käsiin. No viinaveroa nostetaan, mutta myös kulutuksen kasvu on päättynyt ja kulutus on kääntynyt laskuun. Viiden vuoden päästä harmitellaan, kun Virosta tulee halpaa viinaa. Ja ruletti uusiksi. Eduskunnassa ja hallituksessa kun on vain 4 vuoden historiamuisti.

Nyt Yleisradiossa päräytetään, Jugneri kavereineen häärii hallituksessa ja päättää muutaman miljoonan säästämisen vuoksi lopettaa Yle Extran ja yhdistää suomenkielisen ja ruotsinkielisen uutistoimituksen. Ehkä uutiset jatkossa luetaan puoliksi suomeksi puoliksi ruotsiksi. Kauhukahvasta kiskastiin, koska 50 000 suomalaista on jättänyt tv-luvan maksamatta. Yleisradiossa perse ei enää kestänyt kattoa menoa, vaan ruvettiin säästökuurille. Mikä komeinta, siihen lähdettiin karsimalla tv:n tarjontaa. Siis sitä tarjontaa, mitä sillä tv-luvalla saa. Ehkä tämä kannustaa ihmisiä maksamaan tv-luvat.

Tänään uutisoitiin myös, että 200 000 suomalaista katsoo televisiota ilman tv-lupaa. TV-lupa on jotenkin niin vanhentunut ja jäykkä menetelmä, ettei ihme, että sitä jätetään maksamatta. Ei tarjota alennusta esimerkiksi opiskelijoille, joista tuo 200 000 varmaan pääosin koostuu. No, miksi suotta tarjota alennuksia, kun lakiin on moinen maksu kirjoitettu. Odotettavissa on, että tv-lupatarkastajat vierailevat oven takana useammin, jos lupia ei ole. Laittaisivat Ylen kanavat salauksen taakse ja myisivät korttia.. Ja puukottaisivat naamaan niitä kaikkia, jotka ovat ostaneet kortittoman boksin. Mutta Yle on siitä hyvä, että se ei puukota selkään, vaan suoraan naamaan.

Seuraava säästökohde: Yle Areena.


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Käsijarrukäännös”

 1. Asta avatar
  Asta

  Aamen.

 2. luomu avatar

  Hyvin sanottu siellä eturivissä!
  Itse harvoin huomasin että extralta ainakaan telkkarissa olisi tullut mitään muuta kuin täytettä (ehkä joku rock-ajankohtaismakasiini illalla), mutta nyt tietysti menee tila ja mahdollisuus tuotannon kehittämiseltäkin. Mutta vähän näyttää ettei tämä ylen digikohellus ihan niitä historian kirkkaimpia tarinoita ole. Sentään saivat vähän isomman joukon liikkelle kuin aikanaan digiradion kanssa..

 3. Jasmo avatar

  Yle Extralta tulee Vikatikki kahdesti viikossa!

 4. Iiris avatar
  Iiris

  Olen ehdottomasti samaa mieltä tv-lupamaksun opiskelija-alennuksista. Eikö olisi parempi että ne, ketkä eivät maksua nyt maksa ollenkaan, maksaisivat edes pienemmän maksun. Pienistä puroista kertyy iso virta. Itselleni ainakin on aivan liian suuri maksu maksettavaksi tällä hetkellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.