JB testaa: Rukan avaus 2007-2008

Jo melkein pitkittäistutkimukseksi miellettävä Jasmon Blogin rukan avauksen testaus pyörähti tänäkin vuonna päälle. Edellisestä vuodesta ei ollut muuttunut monetkaan asiat. Paitsi, että lähtiessä ei satanut vettä. Ja lähtö tapahtui jo torstaina, mutta tällä kertaa ihmisten aikaan.

Testitiimiin kuului edellisvuotisten lisäksi myös ghnomb ja maj. He päättivät suorittaa alppisuksianalyysin, sillä minulla oli mukana ainoastaan telemarkit ja luomulla ja riinalla lautoja (ja telemarkit).

Joensuussa näkymä oli vielä aika lohduton - tällä kertaa ei kuitenkaan satanut vettä!Rukan web-kamerat olivat edellisen viikon rankassa syynissä, että riittääkö lunta meille saakka. Torstaina siis sitten lähdettiin, sama tehokas perheauto oli alla kuin viime vuonnakin. Tällä kertaa, kun ihmisiä oli enemmän, oli kuitenkin hieman ongelmia aerodynamiikan kanssa. Nimittäin valtavaa tehoreserviä käytettäessä downforce muodostui niin kovaksi, että esimerkiksi Valtimo-Kajaani -pätkän motocross-rata aiheutti takarenkaiden pohjauksia.

Reggaetonin pauhatessa nakersimme hiljalleen kohti Kuusamoa ja Rukaa. Pientä nestetankkaustakin koetettiin, mutta siitä muodostuva armoton virtsaamisen tarve meinasi koitua kohtaloksi.

Majoitus oli – kuten viime vuonnakin – Ruka Suitesissa, tällä kertaa huoneisto oli yhden huoneen isompi. Sijainti oli hieman heikompi kuin viime vuonna, mutta samassa rakennuksessa kuitenkin, joten sinänsä sillä ei ollut mitään väliä. Matkan jälkeen saunaan ja vähän matkustamisessa puutuneita paikkoja venyttelyyn. Huomenna sitten ensimmäiseen hissiin, lipunmyynti alkaa respasta saatujen tietojen mukaan 9.15 ja hissit aukeaa 9.30.

Muita ei vielä siihen aikaan näkynyt.. Myykää nyt meille jo lippuja, hiihtoa hiihtoa!Seuraavana aamuna olimmekin kamat olalla odottamassa lipunmyyntiä 9.05. Näkymä eturinteeseen oli aika lohduton, lunta ei juuri ollut näkyvissä missään. Viime vuonna sentään koko seudun peitti parin sentin luonnonlumi. Ensimmäinen pettymys tänä vuonna oli lipunmyynti. Se ei auennut klo 9.15. Eikä 9.20. Vaan vasta 9.30, kun jo kaikki muutkin tötteröt olivat jonottamassa! Toinen pettymys oli Rukan hiihdä halvalla konsepti. Olisihan ne hinnastot olleet netissä saatavilla, kun olisi viitsinyt katsoa, mutta hiihdä halvalla ja päivälippu yhdestä saaruarinteen rännistä 29 EUR. Normaalihintaisena en kyseisessä paikassa kyllä uskalla käydä. Onneksi pahaa oloa pystyi hienosti purkamaan lipunmyyjälle, jonka vika asia ei toki ole.

No, rahaa menee ja hissiin. Sukset pitikin olla sylissä, kun lunta ei ollut odotettavissa yläasemallakaan. Eipä siinä. Saarua itsessään oli ihan hyvässä kunnossa. Tummentumia siellä täällä, mutta niihin oli henkisesti varauduttu. Lumi pehmeää, kun keväällä ikään. Hiton mukava. Aamulla pehmeää ja tasaista eli helppoa tellulunta ja luomukin lähti telluilla ja oli innoissaan. Hyvää hyvää hiihtoa. Keskipäivällä paikka alkoi uhkaavasti täyttyä porukasta ja se olikin oiva aika lähteä käymään kämpillä syömässä. Tulimme vähän liian aikaisin takaisin rinteeseen, sillä oli jo vähän hämärää, mutta valot eivät näyttäneet vielä. Patikkohiihto oli kuitenkin jo tosiasia, mutta nähnyt ei ja se aiheutti pieniä ongelmia. Kun valot alkoivat näyttää, muuttui hiihto nautinnoksi, mutta äkkinäisellä oli jo reidet aika hapamana. Tuona päivänä saarua hinkattiin se 32 kertaa ja verttiähän siitä kertyy siihen 3500m paikkeille.

Saaruan hissinousu. Aikamoinen rännihän se :)Todella paljon oli telluttajia. Jos sukkahousuihin pukeutuneita alppinistiurpoja ei lasketa, niin telluttajia oli melkein saman verran kuin alppisuksituristeja. No ei ehkä ihan, mutta paljon kuitenkin. Jokainen telluttaja, joiden kanssa satuin samaan hissiin, jutteli avoimesti ja iloisesti, toisin kuin nuo alppisuksijurottajat ;) Kannustin jotain nuorta poikaa tellun iloihin (hänellä oli 2. päivä tellua menossa) ja otin oppeja joltain tellutellervolta siihen, miten lasketaan lyhyttä käännöstä ja patikkoa.

Tellu Night -yöbaariNyt perjantaina oli Pisteessä Apulanta. Kello 23 alkanut sisäänpääsy-yrityksemme tukahtui vetämättömään jonoon. 15 euroa kuulosti sekin aika suolaiselta. Tällä kertaa suunnistimme viime vuonna väistettyyn Tellu Night -baariin. Rukalla yöelämää ei ole tarkoitettu köyhille. Melkein tyhjään baariin 7 + 1,5e maksettua voi ostaa tiskiltä btrvdka hintaan 8,10 EUR / lasi. Siinä aletaan olemaan jo ennätystasolla! Enpä ole koskaan ennen noin paljoa moisesta maksanut. Itselle tuo tellu tuossa nimessä olisi tarkoittanut rentoa ja vähän halvempaa baaria. Tällä kertaa olin täysin väärässä. Parhaat bileet olivatkin yläkerran tanssibileissä. Hitto, ku osais tangoa vedellä ni mikäs siinä. Seuraava ilta vietettiinkin Pisteessä, mutta sen hintatasosta ei henkilökohtaisesti ole kovin tarkkoja havaintoja.

Tuuli oli voimakas, ihan kuin isommallakin vuorella.Sunnuntaina kiivettiin Rukan huipulle kävellen, kun sateli vettä ja päässäkin oli kevyttä yläpilveä. Yllättävän paljolta tuntui portaiden määrä kiivetessä.. Kuhan pousailtiin ja kulutettiin aikaa, ei näyttänyt laskijoita olevan muitakaan kovin paljoa. Siitä sitten kamat kasaan, autoon ja Kuusamon ABC:lle syömään. Aika hitaasti tuli ruoka-annokset, seisova pöytä ei viehättänyt tällä kertaa. Sinappipossu oli kuitenkin ihan hyvää. Samalla huomasin, että edellisen illan riennoissa olin joko purrut kieleen tai polttanut sen jossain. Joskus voi käydä niin. Vesisateessa ajeltiin kohti Joensuuta. Reissu ohi ja kausi auki! Kuukauden päästä uudelleen.

Hyvää:
+ Rinne auki
+ Perjantaina hiton hyvää hiihtoo, lauantainakin ok
+ Hyvä påsse
+ Hiihto on vaan niin hienoa
+ Hyvä huoneisto

Huonoa:
– Kallis kuin mikä
– Alko meni kiinni jo kello 17
– Illasta puuttuu sellainen hiihtohenkisyys


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “JB testaa: Rukan avaus 2007-2008”

 1. Teuwo avatar
  Teuwo

  No sovitaan että 22.-25.11. on mäkien kuosi ja määrä otollisempi…

  JB testaa silloinkin ?

 2. Arttu avatar

  ”purkamaan lipunmyyjälle, jonka vika asia ei toki ole.”

  Tota mie oon hiljalleen alkanut miettiä, että kenelle sitä sitten purkautuu ellei sen firman edustajalle, jonka kanssa on kasvokkain yhteyksissä? Eikö asiakaspalvelussa ole tapana kuunnella asiakkaan toiveita, olivat ne negatiivisia tai positiivisia?

 3. Jasmo avatar

  Niin. Totta tuokin tietysti.

 4. Iiris avatar
  Iiris

  Se kuuntelijan osa on vaan perseestä. Onneksi työpaikkaa voi vaihtaa :D Ehkä se kuunteleminen kiinnostais enemmän jos olis jotain itellä kiinni siinä yrityksessä. Mutta pitäähän se aina sanoa jos on sanottavaa. Ei tuo nyt vielä ole edes pahimmasta päästä. Voin jopa kuvitella miten Jasmo on sen sanonu. ”Huhuhu, onpa kallista”.

 5. Arttu avatar

  Joo onhan sitä iteki kuunneltu asiakkaiden vuodatuksia duunissa jos toisessakin. Yleensä asiakkaalle jopa riittää että saa purkautua, sitten ollaan jo suomalaisittain nöyristellen melkeen pyytämässä anteeksi, että sori kun vähän sanoin nyt tästä, eihän tässä todellista hätää, Afrikassahan ihmisiä kuolee nälkään jne…

  Mutta esimiehethän voivat sitouttaa kai useimmilla ihmisillä on tavoitteenaan tehdä työnsä mahd. hyvin, oli sisältö mitä tahansa.

  Hahah, repesin kyllä jasmon avautumistavalle, onpa kallista tosiaan:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.