13 000 TeHyläistä uhkaa irtisanoutua

Kuulostaa aika kovalta kortilta. 13 000 TeHyläistä uhkaa irtisanoutua. Eihän siinä mitään, mutta kun vaatimukset ovat lähinnä naurettavia.

Kuulostaa aika kovalta. TeHyllä on työttömyyskassa, mutta kestääkö se 13 000 jäsenen lisäpaineen? Jos kestää, niin sitten jossain on kyllä vikaa.. Toiseksen TeHy uhkaa alan vaihdolla ja ulkomaille lähtemisellä. Ok. Kuulostaa kovalta puheelta. Niin kovalta, että itse neuvottelijana melkein katsoisin kortit, vaikka ihmisten hyvinvoinnilla tässä pelataankin. Muille annettava palkankorotus siinä hyvin säästettäisiinkin, kun 13 000 TeHyläistä häipyy toiminnasta. Luulisi, että jossain vaiheessa löytyisi ihmisiä, jotka suostuisivat tekemään erikoishoitajien jne. töitä myös tuollaisella pidemmän tähtäimen palkkakehityksellä.

Aluksi mulla oli sympatiat sekä Superin että TeHyn puolella, enää ei. Vaikuttaa lähinnä siltä, että Jaana Laitinen-Pesolalla ei ole kaikki potkurit virrassa. [wiki]

Joukkoirtisanoutumisen uhka tässä mittakaavassa on erittäin vakava ja se lamauttaisi realisoituessaan koko terveydenhuoltojärjestelmämme. Vetoamme voimakkaasti kuntatyönantajaan, jotta sovittelu voidaan käynnistää nopeasti ja uhkan toteutuminen voidaan välttää, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Loppuun vielä palkkakaavio TeHyläisten tuloista vuonna 2005.
No ei nuo palkat nyt niin huonoilta vaikuta. 500€ lisää kaikille?
Olisiko sittenkin järkevämpi se pidemmän aikavälin suunnitelma, jossa palkkauksen lisäksi painotettaisiin myös henkilöstön lisäystä?


Posted

in

by

Comments

12 vastausta artikkeliin “13 000 TeHyläistä uhkaa irtisanoutua”

 1. Sipe avatar

  Millon sä oot alkanu tällaseks vakavaks poliittiseks kirjottajaks?

  Mää en tykkää tämmösestä.

 2. Jasmo avatar

  Pistä hakusanoiks ”Tekijänoikeus” tai ”Tanja Karpela” tai ”Kopiosuojaus” tai ”Politiikka”.

  Sieltä niitä päivämääriä voi sitten katella.

 3. Maira avatar
  Maira

  Määkin tykkäsin enemmän sun eteläpuistokirjotuksesta, kun poliittisista kannanotoista. No, hyvä vaan että on mielipiteitä, itsellänihän niitä ei ole. Oon: tylsä.

 4. Juhanio avatar
  Juhanio

  kannattaisi enemmin hoitajien keskittyä siihen että miten ne saa työtaakkaansa pienemmäksi jos on liikaa hommia. Mikäli palkat nousee niin ei sinne ainakaan lisää ihmisiä palkata. Pitäisi kiinni työajoistaan.

 5. ninnu avatar
  ninnu

  no johan sattui.

  Just kiukustuin samasta asiasta tässä aamulla kun luin Hesaria ja ensimmäisen kerran perehdyin kunnolla tähän hoitsujen eroamisuhkaukseen.. Päällimmäisenä jäi mieleen että hoitsut HALOO, joku raja sentään! Esimerkkinä ”huonopalkkaisesta” hoitsusta oli 23-vuotias, suht vastavalmistunut typykkä, joka oli saanut jo VIRAN (toiset näkee tuollaisesta unta vain…), tienasi lisineen sellaset rapiat 2500 egee jo näin työuransa alussa, ja sitten sai vielä asua juuri rempatussa työsuhdeasunnossa, vuokra 350 egeä. En nyt sitten niin millään osaa sääliä häntä. Ja nyt tarttis sitten saada sellaset yli 500 egee lisää lyhyessä ajassa… Ei ymmärrä, ei sitten yhtään.

 6. luomu avatar
  luomu

  Luin itsekin tuon hesarin esimerkin. Aikamoinen herätys. Kuukausi töitä alla ja 2500e palkasta pitäisi hypätä 500 ylös ja asunto etelä-suomen mittarilla ilmainen. Kyllä, tiukkaa on. ei voi ihan 100% sympatisoida tuollaisten jälkeen.

  PS Ei politiikasta saa kirjoittaa kuin eduskuntaan valitut tai sinne pyrkivät, sekä urheilutoimittajat!

 7. Sipe avatar

  Luomu: nii just! Eritoten urheilutoimittajat.

  Ehkei hei kuitenkaan kaikki oo tuollasia esimerkkihoitsuja tai ainakaan mun vastavalmistunu hoitsukaveri ei oo. Eikä muutkaan läheiset ketä noissa töissä on. Mut se siitä, mä en puutu tuoho aiheeseen enempää. Kukin taaplaa tyylillään.

 8. savaaZ avatar
  savaaZ

  Hyvää ja asiallista tekstiä, samoilla linjoilla ollaan. Mä olin aluksi työntekijäpuolen puolella, mutta en todellakaan enää. Palkankorotusvaateita ja niihin liittyviä uhkauksia voisi kommentoida sanalla ”sairasta”.

 9. Jasmo avatar

  Saatanpa pyrkiäkin eduskuntaan! Korjaisin kaikki maan ongelmat!

 10. Arttu avatar

  Miun kaveri on hoitsu ja saa jonku 1700 plus lisät. Ei se oo miusta hirveen hyvä lähtöpalkka jos kauppatieteilijöiden palkkasuositus on melkeen sama kahden opiskeluvuoden jälkeen.

  Niin ja noita yksittäistapauksia riittää. Tosin eilen työnantajapuolen tiedotteen mukaan hoitoalalla tienataan keskimäärin 2500 egee ja nyt palkka nousis 3100 egeen. Hohhoijaa, vähän kuin lukis kansallisuusaatteesta uusnatsien kotisivuilta.

 11. Jasmo avatar

  No katso TeHyn sivuilta noita keskiarvopalkkoja, jos et usko tuota minun croppaamaa kuvaa. Tottakai joku tienaa alle ja joku yli 2500 EUR.

  Muutenkin tämä koko palkankorotuskierros meni aivan käteen. Kaikki työntekijäjärjestöt haluavat nyt hirmukorotukset. Pitänee ilmoittaa itsekin pomolle, että 10% lisää vähintään. Ja heti. Ja sitten vielä 400e / kk päälle. Tai muuten irtisanoudun.

  Kunhan naurultaan pystyisi puhumaan, niin sanoisi Siitä vain!

 12. Arttu avatar

  Niin se on se keskiarvo.. Plaah.

  No juu hirmu ja hirmu, eiks ne sopparit oo tehty 2,5 vuodelle eli ei ne sit inflaatioiden ansiosta niin julmia oo. Tai tässä uskossa mie elän.

  Jos sie saat kaikki siun työkaverit mukaan irtisanoutumisuhkaan ni sit se nauras ainaki 5sec lyhyempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.