Sekalaista

Kenellekään ei tuntunut olevan täsmälleen selvää, että laskeeko opintotukilautakunta verottomat tulot, kuten kilometrikorvaukset ja päivärahat, ansiotuloihin, eli vaikuttavatko ne tulorajoihin. Otin asiasta selvää. Kilometrikorvaukset ja päivärahat eivät vaikuta tulorajoihin, ts. kerrytä tuloa. Joku voisi todeta, että ei tietenkään, mistä ne niitä saisi selville, mutta otinpa asian nyt kuitenkin selväksi.

Katsoin joskus aikaa sitten brittitalentin jakson Youtubesta, tai lähinnä Paul Pottsin esiintymisen. Linkki tuli minulle irkissä. Aloin katsoa klippiä ja myötähäpeä oli melkoinen. Koulukiusattu, ujo ja epävarma ukko astelee lavalle ja sanoo laulavansa oopperaa. Tuomarit vilkuilevat toisiaan ja kohottelevat kulmakarvoja merkitsevästi. Yleisö valmistautuu nauramaan.

Hauskinta on se, että kun Paul lopulta alkaa laulamaan niin tuomarit jotenkin järkyttyvät. Jähmettyvät, eivätkä usko korviaan. Vielä parempi reaktio on yleisöllä, joka ei osaa reagoida mitenkään. Pullukka ukko vetää kuin kovakin operetti. 15 sekunnin jälkeen joku ymmärtää, että jäbä vetää todella hyvin ja alkaa taputtaa ja huutaa ja siihen sitten koko yleisö yhtyy. Näissä kaikissa kykyohjelmissa ei ole koskaan vielä nähty tuollaista.

Paul voitti koko kilpailun, kuittasi 100 000 puntaa ja on jo myynyt levyjäkin Britanniassa yli miljoona kappaletta. Koko Talent-show voitaisiin Britanniassa nyt lopettaa, kun ei tuota voida ylittää koskaan.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Sekalaista”

  1. Putte avatar
    Putte

    Ehdottomasti yksi suosikkivideoistani Youtubessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.