Symbianiin tarvittaisiin lisäominaisuus

Päivittelin tänään koneeni Nokia Software Updaterin. Asennuksen aikana se olisi kaivannut jotain Visual Studio 5 redistributablee ja jotenkin se feilasi. Update kuitenkin onnistui muuten, mitä nyt puhelinta vaan ei löydy enää. Perus. Eipä sillä, ei kai E70 uutta softaa ole enää saanutkaan?

Sitten itse asiaan. Minua ihmetyttää hieman tuo ideologia kännyköiden datasiirron kanssa. Datasiirrossa kun tuntuu akkua kuluvan ja erityisesti 3G-verkkojen alueella. Tämän vuoksi esimerkiksi widsetsit ovat aika turhia, kun niitä ei voi pitää koko ajan päällä, muuten puhelimen akku ei kestä koko päivää, etenkin jos joutuu ihan käyttämäänkin sitä johonkin. Monia muitakin palveluita tulee mieleen, jossa jatkuva yhteys ei olisi tarpeen, esimerkiksi messenger-ohjelmat ja sähköpostilaatikot.

Miksei kännykät siis osaa pollata? Pollaamisella (joka on kyllä harvinaisen tyhmän kuuloinen termi, syy miksi käytän sitä) tarkoitan sitä, että kännykkä olisi esimerkiksi kerran puolessa tunnissa (tai käyttäjän syöttämän ajan välein) yhteydessä serveriin (sähköposti, msn, widsets jne) ja kysyisi, että miten menee. Jos widsetsit olisivat päivittyneet, se laitaisi päivitykset ja katkaisisi yhteyden. Jos sähköpostia olisi tullut, se lataisi uudet otsikot ja katkaisisi yhteyden. Jos messengerissä olisi tullut uusi keskustelu, voisi kuulua merkkiääni ja keskustelua voisi jatkaa suoraan tai (jos ei tee mitään) se jäisi taustalle ja yhteys katkastaisiin.

Eihän minulla ole mitään tutkimustulosta antaa siitä, kuinka paljon tämä säästäisi akkua. Tiedän, että tätä blogia lukee ainakin muutama henkilö, jolla on suhteita Nokialle, ehkä he voivat kysyä, mikseivät softat osaa tehdä tuota. Ei sen pitäisi olla kovin vaikeaa?

Jos sähköposti tarkistettaisiin 30 min välein automaagisesti ja merkkiääni kertoisi sähköpostin saapumisesta, mihin enää tarvittaisiin PUSH-ratkaisuja? Vai voiko tällaisen jo nyt virittää, mutta en vain tiedä siitä?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Symbianiin tarvittaisiin lisäominaisuus”

  1. Pekka avatar

    Kyllä minun E65 tarkistaa nuo sähköpostit juuri noin. Eli 30 minuutin välein yhteys palvelimeen ja tarkistuksen jälkeen yhteys poikki. Viestit – Asetukset – Sähköpostiviesti – ’postilaatikon nimi’ – Automaattinen haku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.