Kategoriat
Yleistä

Opera 9.50 Alpha

Opera 9.50Operasta julkaistiin tänään alphaversio koodinimellä Kestrel kulkevasta Opera 9.50:sta. Yleensä olen moiset alphat kiertänyt kaukaa (iskenyt kiinni vasta betoissa), mutta tällä kertaa iso changelog ja lupaavat käyttäjäkommentit saivat minut kiinnostumaan. Päätin asentaa toiseksi selaimeksi (ts. toisen Operan rinnalle).

Ominaisuuksia on ja ne eivät ole pelkästään mainospuhetta. Nyt kun olen taas opiskelijaverkossa kiinni (LNET / 1Gb), niin selailun nopeus ei ole nettiyhteydestä kiinni, vaan vaikuttaa myös selaimen nopeus.

Ja Kestrel on todella nopea.

En uskoisi itsekään tähän väitteeseen, jos en olisi itse kokeillut. Selaaminen on vain nopeampaa, Opera Mail (Operan sähköpostiengine) toimii nopeammin ja paremmin, eikä jumita konetta. Ensimmäinen käynnistyminen oli salamannopea. Olen käyttänyt selainta vasta tunnin (ei mitään ongelmia vielä! Ja kyseessä on alpha!), joten muiden toimintojen hyödyllisyydestä (full history search, jne) ei ole vielä kokemuksia.

Hienoa on myös se, että omat bookmarkit ja joitain muita tietoja voi synkata my operan kanssa.

Opera 9.50 tukee myös CSS3:sta aika hyvin, mm. erittäin tärkeää text-shadowingia. Toimii myös Safarilla.

4 vastausta aiheeseen “Opera 9.50 Alpha”

Siellähän ei sanottu kuin sadassa kohtaa, että älä asenna vanhan päälle :)
Ite asensin erillisen asennuksen ja tein maililootat uusiks ja exporttasin feedit vanhasta ja importtasin tähä 9.50

Kaikki pelaa.

En asentanu vanhan päälle, mutta uninstasin vanhan alta pois ;-). Eri hakemistossa joten oiskohan ne feediasetukset tallessa.. taitaa olla toiveajattelua. Ei muuten toimi monet saitit yhtä hyvin 9.50:llä verratuna 9.23:een. Pitäsköhän downgradettaa.

Mie en oo kyl havainnu tuollaisia ongelmia vielä yhtään, mut en sitä sano, että se mahdotonta ois. Luenki vaa blogei.

Mulla on kyllä 9.23 tuossa toisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.