Jericho

JerichoKatsoin viime viikolla Neloselta tullutta Jerichoa (ensimmäisen kauden toinen jakso) ja idea oikeastaan viehätti minua. Sain käsiini ennakkoversion DVD-boksista..

Ideana on kuvata pienkylän elämää sen jälkeen, kun tusinassa amerikkalaiskaupungissa on jysähtänyt ydinpommi. Ei ole hallintoa, ei ole kommunikaatiovälineitä, eikä pikkukylässä tiedetä, mitä ulkomaailmassa tapahtuu. Ollaanko sodassa, kuka hyökkäsi, tuleeko apua ja niin edelleen. Maailma valuu kohti Mad Max -elämää.

Vaikka aluksi idea tuntuu aika perinteiseltä, niin valittu näkökulma on loistava. Epätietoisuus. Erinomaisesti kuvataan sitä, kuinka ihmiset ovat epätietoisia siitä, mitä tapahtuu ja kuinka jotkut yrittävät ottaa kaikkensa siitä, ettei lakia ja järjestystä oikeastaan ylläpidetä. Ok, onhan tässäkin sarjassa ongelmansa ja oma Jack Bauerinsa, mutta toisaalta se on vain hauskaa. Muutama käyttämätön jännittävä mahdollisuus sarjassa on ja vähän harmittikin, kun sitä tietä ei menty.

Ensimmäisissä jaksoissa salaisuuksia ja epäselvyyksiä oli pelottavan paljon. Ajattelin, että tämä on taas uusi Lost. Mutta eipä vaan ollut. Ensimmäisellä tuotantokaudella vastataan lähes kaikkiin oleellisiin kysymyksiin (paitsi ei tietenkään siihen suurimpaan) ja toisella kaudella pitäisi olla vain 7 jaksoa ja that’s it. Ei loputonta jatkumoa, vaan alku ja loppu. Mikä olisikaan hienompaa? Vihaan Lostia. Mielestäni se sarja on aivan sieltä ja syvältä.

Suosittelen tarkastamaan, vaikka sitten Nelosen tahtiin, tai jotenkin muuten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Jericho”

  1. Iiris avatar
    Iiris

    Lopetettiin ku ei vissiin katsojia riittäny :/

  2. Jasmo avatar

    Joo, mutta se oli katsojapaikalla samaan aikaa Lostin kanssa, eli yritti kilpailla Lostia vastaan ja vasta siinä vaiheessa, kun Lostilla oli jo katsojakunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.