JB testaa: Luomuporkkanat

Pussillinen luomuporkkanoitaAjattelin tehdä Suomenlahden rehevoitymistä estävän teon ja ostaa Sokokselta luomuporkkanoita. Kotoisessa kasvimaassa kasvatetut herkullisen makeat porkkanat olivat luoneet pohjalle odotukset ja odotukset korkealle riensin kämpille maistamaan porkkanoita.

Voi hyvänen aika. Maku muistutti lähinnä mietoa saippuavettä. Siinä ei ollut mitään porkkanan normaaliin makeuteen verrattavaa. Se oli yksinkertaisesti pahaa. Makutuomion antoi myös testaukseen osallistunut Rytsis. Ei kelvannut hänellekkään.

Hyi hyi, en moisiin kuraporkkanoihin koske, sanoopi EnniTylyintä kieltä porkkanan laadusta kuitenkin kertoi se, että edes koira ei suostunut sitä maistamisen ja haistamisen jälkeen syömään. Aikaisemmin ns. normaaleita porkkanoita koira on kyllä syönyt. Porkkana jouti siis roskiin. Onneksi oli pussillinen normaaleita porkkanoita, joka oli maukas (mutta ei herkullinen) ja jämät maistuivat myös koiralle.

Tämä tapaus ei varsinaisesti kasvattanut luottamustani luomutuotteisiin.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “JB testaa: Luomuporkkanat”

 1. Marko avatar
  Marko

  Itsekkin olen välillä ostanut luomuporkkanaa suoraan torilta ja huomannut sen, että ne pitää melkeimpä syödä heti. Ja on maukasta!

  Jääkaapissa menevät parissa päivässä syömiskelvottomiksi. Kaupan porkkanahan on varmaan jo muutaman päivän aina ehtinyt seisomaan jossain.

 2. galious avatar

  Hoi, älä hyvä mies porkkanaa vielä kaivoon heitä! Joskus eteen vaan sattuu huonoa erää, kuten ei-luomussakin. Tai vanhentunutta.

  Luomuporkkanan makuun kun on päässyt, ei enää ns. tavallinen porkkana suuria intohimoja herätä. Paitti tiätty itte kasvatettu (luamuna toki myäs). Vaihda viljelijää, jos ei luomu maistu. Ei pelkkä sana ”luomu” ole laadun tae.

 3. Jasmo avatar

  Anna viljelijävinkki. MIkä on hyvä? Tää Jakobssoni oli ainaki aivan paeska.

 4. Pisarat avatar

  Hyvä tuo kuvaus porkkanan maistamisesta. Meillä on sama kokemus. Toivottavasti löydetään vielä hyviäkin.
  Katsohan blogistani löytyisikö jotain ympäristöaiheista vertailtavaa sinulle. Laitoin linkin sivuillesi tämän päivän kirjoituksessani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.