Siis mä en kyllä syö tätä

Ilmeisesti enitenvituttaakaikki.blogspot.com blogi on saanut myös minut palaamaan blogini alkulähteelle, edes hetkeksi. Valittamaan.

Olen ollut pienestä pitäen aika tarkka siitä, mitä laitan suuhuni. En ole suostunut syömään eksoottisia kasviksia tai ruokia jotka kuulostavat tai näyttävät (musta makkara) epäilyttävältä. Vanhemmiten olen hiljalleen päässyt oireilusta, jos nyt en eroon, niin ainakin se haittaa vähemmän.

Koska tunnen nykyisin olevani ihan ok moniruokainen ja koko ajan kehityn, niin minua ärsyttää, jos kieltäytyessä jostain ruuasta tai mausta minua aletaan moralisoimaan. Pahinta on, jos esimerkiksi jätän salaattilautasesta jotain syömättä! Oletpa nirso. Pahinta on se, että poikkeuksetta moralisoija on joku, joka on itse vegekirkon perustaja, joka voi syödä ainoastaan auringonpaisteen ensimmäisillä hetkillä auringonkukasta valutetun kasteen tislettä.

Ei kuitenkaan kaikki kasvis/whatever -ruokavalioiset tätä tee tai ole ärsyttäviä. Pakko tämän verran lieventää, sillä minulla on monia ystäviä, jotka ovat ties millä ruokavaliolla pelastaakseen itsensä, maailman tai jotain vielä hienompaa.

Koska jokaisella on joku hieno ruokavalio, johon vedoten he voivat kieltäytyä ruuista, niin siksi aloitin nyt itsekin eräänlaisen ruokavalion. Jos joku kysyy, miksen syö jotain asiaa, niin syy tulee tässä: En syö mitään, mikä ei maistu hyvältä. Uskon siihen, että vaikkei se välttämättä paranna maailmaa, se parantaa elämänlaatuani.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Siis mä en kyllä syö tätä”

 1. Leena avatar
  Leena

  Oikein :D

 2. Iiris avatar
  Iiris

  En oo varma mihin nuista kuulun, moralisoijiin vai niihin muihin.

 3. haisuli avatar
  haisuli

  Olen allerginen kaikelle mikä ei maistu mielestäni hyvälle, sekä kaikelle mitä en tahdo juuri nyt maistella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.