Tupakoitsijan valtavat vaikeudet

Sydämeni vuotaa verta, kun luen tupakoitsijoiden tilitystä Helsingin Sanomien yleisönosastolla tai tekstiviestipalstoilla tai Iltasanomissa jne. Voin tuntea sen tuskan, jonka kansalaisoikeuksien riistäminen tupakoitsijassa aiheuttaa. Nimittäin, jos tupakanpoltto ei ole erikseen sallittuna perustuslaissa, sen ainakin pitäisi olla! Missä on demokratia, huudahdan yhteen ääneen tupakoitsijoiden kanssa, kun tupakoitsematon kansanosa (70%) kävelee tupakoitsijoiden yli.

Baarissa kaipaan sitä oikeaa tunnelmaa, jonka joka puolella tupakoivat ihmiset luovat. Tupakansavu peittää alleen muut epämiellyttävät hajut kuten pierut ja hien. Nyt pahimmillaan tupakkamiehet ja -naiset ajetaan ulos tupakoimaan, jossa savu häviää taivaan tuuliin! Miksei sitä kerätä talteen ja hyödynnetä sisällä? Aamulla suussa maistuu vanha alkoholi, ja hiukset haisevat jollekin. Aivan tylsää. Kyllä suussa pitäisi maistua tupakan ja koko talon pitäisi haista tupakalle. Saisi nauttia baaritunnelmasta kotonakin!

Ja aivan kuin tämä ei riittäisi. Parveketupakointia ollaan myös rajoittamassa. Parveketupakointia! Miksi, kysyn vain? Eihän siinä ole mitään järkeä. Ensinnäkin, jokaisen täytyy saada tupakoida missä vaan, sillä ollaanhan vapaassa maassa. Toisekseen, eihän se muihin asuntoihin tunkeva tupakansavu ole pahan hajuista ja vielä: ihmiset tekevät vaikka minkä hajuisia ruokia asunnoissaan, jotka lemuavat – miksei niitä kielletä myös?

Ja ne järjestyshäiriöt. Ihmiset eivät voi nukkua, opiskelijat purskahtelevat itkuun ja puukotuksia tapahtuu, vain sen takia, kun tupakoivat ihmiset ajetaan ulos tupakoimaan, jossa heitä ei voida mitenkään hallita. Ulkona ihmiset tietenkin lyövät toisiaan, möykkäävät ja tekevät ilkivaltaa, sillä niinhän ihmiset aina ulkona tekevät. Oikeastaan ihmiset pitäisi lukita baareihin, niin kaikki ongelmat poistuisivat.

Olen täysin samaa mieltä yleisönosastokirjoittajien kanssa. Melkein kuukauden voimassa ollut laki voidaan jo nyt tuomita aivan sudeksi ja surkeaksi ja se pitäisi kumota ja hallituksen pitäisi mennä itseensä. Oikeastaan tupakoitsijoiden oikeuksia pitäisi laajentaa ja esimerkiksi äänioikeus poistaa savuttomilta. Ja niin, perustuslakiin pitäisi kirjata tupakoitsemiseen liittyvä erityislaki, joka aina ja joka tilanteessa sallii polttamisen.

Tupakka on ihaninta!


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 vastausta artikkeliin “Tupakoitsijan valtavat vaikeudet”

 1. Asta avatar
  Asta

  Aamen. :)

 2. Sipe avatar

  Hehee, Jasu vanha tupakoitsija ;D

 3. Arttu avatar

  Pöh, tupakointi on kansalaisoikeus siinä missä liikuntakin. Miksei sitä rajoiteta? Miksi terveysterroristit saavat vapaasti hölkätä kadulla muistuttamassa laiskoja siitä, että pitäisi panna läski heilumaan?

  Emmie tajuu.

 4. savaaZ avatar
  savaaZ

  Teillä on vikaa päässä.

 5. IDIOOTIT avatar
  IDIOOTIT

  Ihan siksi sitä tupakointia rajoitetaan ja kielletään koska se savu jo pelkästään on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi! En mä kauheesti haluais läähättä itteeni keuhkosyöpää… Lailla se tupakka pitäs jo vihdoin kieltää, ja kiellettäiskin jos nykypäivänä tulis markkinoille, koska sen haitoista on jo niin paljo näyttöö, mutta eihän sitä nyt enää voi kun valtio kiskoo siitä niin paljon että menee pian puolimaailmaa konkurssiin, varmaan menee yli 60% askin hinnasta valtiolle…

 6. Thomas avatar
  Thomas

  Tupakka lain tavoittena on kokonan lopetta tupakka tuoteiden käytön mitä todennökäisesti johta siihen että tupakka tuottet myydän pimeästi huume kauppa tyylisellä järjestellyllä eli samalla kun ostettan muut kielettyt ainet niin ostettan myös tarvittavat tupakka tuottet jonka yhteydessä myyjä ehdotta ostajalle kokeiltavksi myös muita kielettyjä aineitta ja tupakka tuoteista poistu samalla laadun valvonta. Ole polttanut vuodesta 1987 jollin tupakointi ei suositeltu mutta se ei silti ollut täysin tuomittava ja jos ei tuotteitta joskus enä löydy kauppan hylylttä niin näin tule käymään kun lopettaminen ei millän onnistu ja minulla on tuttavia mitä käyttä nikotini purkka mutta vielä vuodenkin jälken näkevät edellen joka yö unia että he polttavat tupakka joten miettikä tätä ennen kun poistatte tupakka tuottet kauppan hylylttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.