Psyke toimii

Siitä lähtien, kun olen Tampereella vaikuttanut ja lenkkeillyt, olen pitänyt lenkkisoittimessani mukana aina erästä tiettyä DJ Orkidean Tiistain Tanssi-ilta -showta. Sitä, missä Orkidea soittaa rullaavaa ja napakkaa psytrancea, tai minun näkökulmastani vain psykeä.

Tajusin juoksutehoa parantavan vaikutuksen sattumalta, kun kävin hyppyyttämässä Lappeenrannassa läskiä hieman pidemmällä lenkillä. Kuuntelin alkumatkasta Zen Cafea. Noin 8km jälkeen oli vielä 2-3 km jäljellä ja jalat alkoivat jo vähän painaa. Toiveet matkan loppumisesta alkoivat pyöriä päässä. Ajattelin, että laitetaan jotain napakampaa. Silloin vaihdoin soittoon tuon Orkidean setin. Kelasin sitä 15 minuuttia alusta, siinä alussa on enemmän jotain flamencojuttuu.

Orkidea puhuu vähän ja pyöräyttää soimaan Astrix – Solaris. Jos Astrix on laisinkaan tuttu, voi jo pelkästään nimestä arvata, että nopeaa ruttaavaa helppoa israelpsykeä on luvassa. Mutta toimii! Ei mitään järkeä. Huomasin sykemittaristani, että sykkeet hakkaa täysillä, mutta jalka nousee kepeästi ja mielellään ja hengittäminenkään ei tunnu tärkeältä. Käsissä karvat pystyssä. Olotila ei siis ole sellainen, mikä joka kerta juostessa tulee, kun voimia vielä on hyvin ja meno on kepeää ja mielekästä. Vaan menee suunnilleen jokaisen breikin kohdalla sellaiset väristykset, että oksat pois.

Eikä tuo ole mikään yksittäinen kokemus. Teen sitä toistuvasti, koska olotila on varsin miellyttävä ja matkakin taittuu. Viimeksi eilen, kävin juoksemassa paikallisen järven ympäri (~11km). Loppupuolella arvelin taas vaihtaa vähän psykeä korviin – ja sama juttu. Matkan taittamisen vaikeus vaan jotenkin häviää. Orkidean setti onneksi hieman rauhottuu Solariksen jälkeen, mutta ei mene kauaakaan, kun soimaan pamahtaa GMS – The Ring. Biisi on älyttömän rokkaava, rullaa sanoinkuvaamattomasti ja siinä huomaamatta alkaa jalkakin taas mennä eteenpäin – eikä tunnu pahalta.

Jokaisella juoksulenkillä olen miettinyt, että pitäisi kirjoittaa tästä blogiin. Mutta, aika naurettavaltahan tuo kuulostaa. Tosin, on musiikki aiemminkin kannustanut mahtisuorituksiin, lähinnä polkkabileissä. Kun läski ottaa batteryvotuu ja jumppaa pari tuntia tanssilattialla, niin faktahan on, että väsyttää, eikä jaksa. Mutta niin se vain meni, että kun polkka/kovatrance hittikimara paukahti päälle 03:00, niin viimeinen 30 minuuttia painettiin, vaikka periaatteessa tuntui pahalta.

No, sen jälkeen olikin aina ihan osina. Joidenkin bileiden jälkeen pisti 2 vuorokautta rintaan, mutta kai se oli vain joku rintalihastukos.. Batteryllä, alkoholilla ja hikijumpalla ei siihen liene voinut olla vaikutusta..


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Psyke toimii”

 1. Arttu avatar

  Ota joskus noihi humppapolkkageimeihi sykemittari mukaan.

 2. Iiris avatar
  Iiris

  Olenpa itsekin kokenut vastaavia hetkiä musiikin ja urheilun parissa. Tosin nyt kun ei ole mp3-soitinta, niin kuuntelen vaan lintujen laulua lenkeillä. Viime kesänä töihin pyöräillessä musiikki kohotti mielialaa ja sai jalat polkemaan nopeammin. Se oli mukavaa.

 3. Illustrator avatar
  Illustrator

  DNA – DNA samples. Siin o sulle hyvää psykeä ja jalka nousee lenkeillä varmasti.

 4. Jasmo avatar

  Arttu, en tiedä jaksaako wanha enää polkkailla isommin. Tai no. Luulen kyllä, että ravakkaa psykeä tai teknoa jos tulisi, niin wanhakin nuortuisi.. Suomipolkka vaan ei toimi oikein enää.

 5. Arttu avatar

  No vähä batteryy koneeseen ni jaksaaha sitä. Tuo jargon on kyllä kamalaa. En suostu puhumaan polkkaamisesta.

  Lenkillä on kiva kuunnella nopeaa rokkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.