Kiintolevyn käytöstä

Onko jollain jotain vinkkiä sellaiseen ohjelmaan, joka vähän graafisesti tai muuten kätevästi kertoisi, että kuinka paljon tilaa mikäkin hakemisto vie? Linuxissa tämä sama onnistuisi ihan semihyvin loitsulla:
du -h

Kun levytilaa on yhtäkkiä hävinnyt vaikka kuinka paljon, mutta en keksi missä ne tiedostot on ja että onko ne oleellisia. Puhdistin Dustbuster XP:llä tietokonetta turhista temppitiedostoista, gigan verran vapautuikin. Mutta jotain hajosikin, sillä Windows ei enää muista Käynnistä -> Suorita historiaa, ja OpenOffice kysyy joka käynnistyksellä, että haluanko rekisteröidä sen. Eli jotkut tiedot taisi hävitä, eivätkä enää päivity :(


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Kiintolevyn käytöstä”

  1. Jasmo avatar

    Kiitos, tuon avulla löysinkin syypään.. Tuo A-Linkin softa oli sitten tallentanut kaikki katsomani ohjelmat kiintolevylle.. Aika jännä. No, nyt ne on poistettu, ja tilaa tuli se 40Gt lisää. Se on aika paljon, jos kiintolevyn koko on 80Gt ;)

  2. Charn avatar

    http://www.methylblue.com/filelight/

    Melko mukava graafinen softa linuxille samankaltaiseen hommaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.