Kyttäystä autoveron nimikkeellä

Lehden (Aamulehti) mukaan liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee selvitystä, jossa tarkastellaan liikenneverotuksen muuttamista muun muassa uutta satelliittipaikannus- ja matkapuhelintekniikkaa hyödyntämällä.

(yle.fi)

Joskus jossain ideoissa ei ole mitään hyvää. Ja tämä on juuri sellainen. Miksi miksi miksi? Onko tässä tarkoitus verottaa enemmän ruuhkateillä ajavia kuin seutuautoilijoita? Ylen uutinen puhuu vaan kilometrien mittaamisesta. Pelkästään siihen ei ole mitään järkeä rakentaa reaaliaikaista seurantajärjestelmää. Luuleeko joku, että ihmiset suostuvat siihen, että valtiovalta voisi periaatteessa seurata jokaista yksittäistä autoa reaaliajassa? Toisaalta, voidaanhan aika pitkälti seurata kännyköitäkin, mutta silti.

Jos kaupunkitulleja halutaan, niin eikö ole selvempää rakentaa kaupunkeihin järjestelmät? Entä kuinka autoilija tässä seurannassa itse tietäisi, millä rahalla nyt on tullut köröteltyä, kun jokin laskuri jossain vain rullaa ja se on Laki. Entä väärinkäytökset, gps/gsm mokkulan poistaminen autosta jne. Idea on surkea.

Jos liikennevero olisi polttoaineessa, niin se voisi olla pienempi esimerkiksi biopolttoaineissa, jolloin automaattisesti tuettaisiin ympäristöystävällisempää autoilua. Lisäksi vähän kuluttavat autot olisivat suosittuja automaattisesti. Lisäksi ammattiautoilijoilta jne voitaisiin vero kompensoida sitten jälkiverotuksessa. Kuulostaa ainakin minun korvaan pirun paljon helpommalta ja yksinkertaisemmalta, kuin se, että jokaisessa autossa pitää olla gps/gsm mokkula, joka välittää paikkatietoa johonkin.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.