Kerrostaloasujan niksinurkka

Valitettavan moni minunkin blogin lukija on siinä tilanteessa elämässään, että kerrostalossa on asuttava. Vaikka kerrostalo voi parhaimmillaan olla varsinainen kansojen ja mielipiteiden sulatusuuni, asuminen siellä jännittävyydessään peitota parhaatkin jännityskirjat ja kotiin palatessaan ei ikinä tiedä mikä odottaa, niin voi asumisesta saada yksinkertaisilla vinkeillä vielä enemmän irti!

Hanki harrastus. Kun on ulkona huono ilma ja ulkoilu ei siksi huvita, on aika aloittaa uusi sisäharrastus. Poraaminen on yksi parhaista harrastuksista. Seiniä on vaikka kuinka. Voit aloittaa harrastuksen esimerkiksi kevyellä akkuporakoneella kello 13:00 suoritettavin koeporauksin. Kun olet edistyneempi harrastaja, olet siis päässyt ns. Sammonlahti-tasolle, voit hankkia sähkökäyttöisen iskuporakoneen ja tehdä reikiä esimerkiksi kello 05:30.

Bileet rappukäytävässä. On typerää tuoda ördääviä kavereitaan sisälle kämppään, vaikka rappukäytävässä on lähes yhtä lämmintä. Kaljat mukaan ja rappukäytäväbileet! Kotiin palatessa kaikki on siistiä, eikä oksennuskaan haise (ainakin jos pitää postiluukun visusti kiinni).

Oven läpi. Jos on ollut pitkä ja koste ilta ja kotiin palatessa huomaat, että ei olekaan avaimia – ei hätää. Naapurini näytti kätevän kikan, kuinka pääset silti sisään. Revi postiluukku irti, telo ranteesi teräviin metallikulmiin, hakkaa ovea, huuda ja pimputtele naapureiden ovikelloja. No Sammonlahdessa tämä ei toiminut, vaan kaverin piti sammua käytävään verilammikkoonsa, mutta jossain Oikeiden Ihmisten keskuudessa poliisit olisivat melko varmasti päästäneet lämpimään.

Kokkailu on kivaa. Erityisesti kerrostalossa kokkailun harjoittelu on kivaa. On luonnollista, että joskus palaa pohjaan siten, että savu nousee. Kannattaakin tukea postiluukku auki, jotta savut voivat poistua rauhassa rappukäytävään. Muista myös käyttää paljon mausteita, makumatka maailman ympäri on parasta, mitä kerrostalossa voi ilman porakonetta tehdä. Kaikki naapurisikin saavat nauttia aromeista.

Kyttää. Kerrostalokyttäämistä pidetään aivan suotta jotenkin paheellisena. Se on hauskinta. Aina, jos rappukäytävästä kuuluu ääni, juokse ovisilmään. Kannattaa muistaa sammuttaa sisältä valot ovisilmästä kurkkiessa, sillä muuten sinut voidaan havaita!

Lisätilaa rappukäytävästä. Isot bileet, ihmisiä alkaa väsyttää, mutta tilaa ei riitä. Kuulostaa tutulta. Ei hätää, kerrostalossa voi aina siirtyä rappukäytävään. Portaiden alta löytyy hyviä nukkumapaikkoja. Jos haluaa varmistaa sen, että muistaa minkä oven takana oli juhlimassa, voi myös nukahtaa oven eteen.

Uhkaile rikosilmoituksilla. Kunnon kerrostalohenkeen kuuluu liput ja laput ulko-ovissa, jossa väitetään nähdyn milloin mitäkin ja jos asiaa ei korjata, niin tehdään rikosilmoitus. Pidä erityisesti silmällä lintulautaa, mattotelinettä ja istutuksia etsiessäsi kohdetta rikosilmoitusuhkaukselle.

Hanki koira. Todellisella kerrostaloasukilla on aina koira. Mieluusti jokin melko iso. Päästä se aamuisin rappukäytävään ennen kuin itse saat vaatteet päällesi – koira saa siinä vähän lisää liikuntaa. Koiran paskominen rapunpieliin on ihan hyväksytty tapa, joten miksipä mennä merta edemmäs kalaan. Pelaa koirasi kanssa sisällä pallopelejä, lähinnä noutamista. Muista, että koira nauttii haukkumisesta (miksi ne muuten haukkuisivat?), joten anna vaan haukkua ramakasti.

Muuta säännöllisesti. Samojen naapureiden katselu, haistelu ja kuuntelu alkaa nopeasti pitkästyttämään. Siksi kannattaa muuttaa usein. Kannattaa varata muutama ihminen muuttoon ja varata hissi koko päiväksi. Silloin voit rauhassa ilman kiirettä ruveta aamulla purkailemaan tavaroita ja viedä aina sitä mukaan hissiin, kun uusi asia irtoaa. Sitten, kun hissi on täynnä, niin ajaa sillä alas ja purkailee autoon kamat. Kätevää, eikä stressaa! Lisäksi siinä näkee naapureita, joille voi toivottaa hyvää loppuelämää.

Näyttele. Pitävätkö naapurisi sinua luuserina? Ei hätää. Aseta sänky patterin viereen, noin 5 cm irti patterista. Paukuta päivittäin 3 kertaa 30 minuuttia sängyllä patteriin tahtia vaihdellen. Muista hymyillä rappukäytävässä.

Toivottavasti näillä vinkeillä jokainen saa taas vähän enemmän irti kerrostaloasumisesta. Jos mieleesi tulee lisää hyviä vinkkejä, lisää ihmeessä kommentteihin!


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Kerrostaloasujan niksinurkka”

 1. Iiris avatar
  Iiris

  Haha. Varsinkin viimenen oli hauska. Just olin tulossa sanomaan että kirjota siihen blogiis niin olitkin jo kirjottanu :)

 2. Leena avatar
  Leena

  Raahessa mun naapureiden harrastus oli samassa talossa asuvien viihdytys ja ravitseminen. Viihdytys sisälsi musiikin soittamista TÄYSILLÄ maanantai-aamuna kello kaksi ja ravitseminen sinapin ja kurkun työntämistä postiluukusta. Siinä sivussa heildän oli mukavaa viskellä MINUN postiluukun sitäjuttua pitkin seiniä rapussa.

 3. Exlex avatar
  Exlex

  Mainioita niksejä :D

  Tuo rappukäytävässä hengailu on kyllä jotain sanoinkuvaamattoman rasittavaa. Porukka rupeaa yleensä rymyämään keskellä yötä ja selvittämään välejään rappukäytävässä josta äänet kaikuu mukavasti läpi koko taloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.