JB testaa: Geneven autonäyttely

LamppuTällä kertaa JB lähti testaamaan Geneven autonäyttelyä. Urheaan yritykseen, johon liittyi muun muassa 600 kilometria autolla ajoa ja Suomen edustajiston etsiminen ruuhkaisesta Genevestä, jotta pääsemme äänestämään, ei tietenkään voinut lähteä pienellä porukalla. Minun lisäkseni matkaan lähtivät myös Matso, Stilu, Uotsi ja Haqlinen. Haqlinen ja Uotsi olivat varustautuneet sarjatuliasein ja yksikään merkittävä auto tai esittelijätyty ei säästynyt muutamalta ruudun räpsäytykseltä.

Mutta ensin matkaan. Lähdettiin kymmenen maissa Engelbergistä, kun keli oli sinkkinen ja sateinen. Passit mukaan ja Geneveen. Pienen lähiseutuun tutustumisen jälkeen arvelimme, että on sittenkin parasta käyttää GPS-vehkeitä, kun sellaiset kerta on ja sen jälkeen menimmekin suoraviivaisemmin kohti Geneveä. Tie Geneveen on melkein koko matkalta 4-kaistainen (kaksi kaistaa suuntaansa), joten matkanteko kävi jouhevasti vähän reilut 100 kilometria tunnissa. Matkaa täältä Engelbergistä Geneveen tulee vähän vajaat 300 kilometriä. Matkan viihteen tarjosi ”triviatieto” Uotinen.

BMWEipä aikaakaan siis, kun muutaman stopin jälkeen päästiin Geneveen ja autonäyttelyyn. 14 chf sisäänpääsystä tuollaiseen näyttelyyn ei ole kyllä paljon. Voisin ihan hyvin kuvitella, että Suomessakin jokin näyttely maksaisi vaikkapa 14 euroa. Paljonkohan SkiExpo maksaa? Ostaakohan sinne kukaan oikeasti lippua? No siitä viis, paikalle päästiin ja ineen sukellettiin. Alun varaosapuoli ohitettiin nopeasti ja suunnattiin kohti autoja. Ja siellä niitä olikin. Ja paljon. Kiilteleviä, isoja, pieniä, rumia, eksoottisia, futuristisia ja ladoja. Samaan aikaan kun Haqlinen ja Uotsi tulittivat sarjatulella, totesi Matso messujen olevan kuin pornoa. Niinhän se on, että kun ensimmäisen kerran pitsalähetti tulee, eikä povipommilla olekaan rahaa tarjota, se on vielä jännää, mutta seitsemännellä kerralla se tuntuu jo vähän tylsältä. Ehkä.

Havaintoja kerättiin myös automerkin kokonaisimagosta ja kolariturvallisuudesta verrattuna esittelijänaisten vaatetukseen. Tai sen vähyyteen. Esimerkiksi Saabilla esittelijät olivat pukeutuneet joihinkin toppahaalareihin, kun taas Alfa Romeolta löytyi lyhyttä hametta, kuten myös Kia Motorsilta. Volvon esittelijämisut olivat pukeutuneet johonkin kansallispukuun. Ja niin edelleen..

Matso testaaVälipalan ja oikeastaan illan pääruuan roolia veti noin 25 cm pitkä makkara. Eihän tämmöinen ujo poika sitä saanut kokonaan suuhun ja loput jäikin syömättä. Siis vähän jäi syömättä. Mutta ihan hyvää oli. Hullu gyntterimakkara. Maha täynnä oli hyvä lähteä Nissanin rynkytysradalle. Ideana siis istua Nissanin maastoautojen kyydissä, kun niillä ajetaan esterataa. Varsin villiä menoa. Asteita en uskalla arvata, mutta varsin jyrkkää kyseiset autot kiipeävät, jos pitoja riittää. Joutui suorastaan pitämään kauhukahvasta kiinni välillä. Kuski oli varsin leppoisalla tuulella, vaikka varmasti oli ajanut samaa lenkkiä keskeytyksettä jo monta tuntia.

Eipä siinä, sitten äänestämään. Geneven ruuhkiin tutustumisen jälkeen kävimme äänestämässä Suomen edustajistossa. Kivoja vaalivirkailijoita, mutta eivät tarjonneet edes vaalikahveja! Aikaa kyllä olisi ollut, ketään muita ei ollut äänestämässä. Harmin paikka. Tähän väliin triviatieto! Sveitsissä on noin 500-600 suomalaista, joista noin 200 käy äänestämässä Genevessä. Sveitsissä on myös kaksi muuta äänestyspaikkaa. Paikka oli kyllä hieno ja jykevä – hieman Matrixmainen aula. Lisäksi turvatoimet olivat ehkä suuremmat, mitä olisin odottanut. No, vanha pankkimaa ei kai voi karvoilleen mitään?

YHTEENVETO
Hyvää:
+ Siisti porukka liikkua
+ Hauska oli käydä autonäyttelyssä
+ Äänestäminen on jännittävää
+ Kivat äänestyspirkot
+ Autot
+ Nissanin testirata
+ Uotsi ei korjannut meidän autoa matkalla
+ Tytyt…

Huonoa:
– … joilla oli liian paljon päällä
– E70 kuvien laatu sisällä otettuna
– Ei vaalipullia tai kahveja tai edes vettä! (neuvottiin kuitenkin vesiautomaatille)
– Reissu ei sisältänyt hiihtoa
– Uotsi ei korjannut kenenkään autoa reissulla


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “JB testaa: Geneven autonäyttely”

  1. Sipe avatar

    Niin siis tutustuit(te)ko te loppupelissä ollenkaan niihin autoihin? Oothan toki kirjottanu jotain autoista, mutta ne on semmosina välikommentteina tossa esittelijäpimujen kuvausten välissä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.