Kategoriat
Yleistä

A-Link DTU USB 2.0 Digital TV Receiver

Seurasin Charnin jalanjäljillä ja hankin tuollaisen digitv-usb-dongelin.Pakkaus Paketti ei paljon lupaillut, mutta sisin onkin tärkein. Helppokäyttöisyyttä lupailtiin blogeissa ja sitä myös odotin. Tutustuin pakkauksen sisältöön. Pakkauksen sisältä löytyikin pieni ohjelappu asennusohjeineen, joku sisältölistaus ja sitten itse toimintaan liittyvät kamat: asennuslevy, itse dongeli, antenniliitin ja antenni.Pakkauksen sisältö

Noudatin orjallisesti ohjeita ja liitin vehkeen asennuksen ajaksi talon antenniverkkoon. Kanavat löytyivät kivutta ja etsinnän jälkeen olen pärjännyt ulkoisella pikkuantennilla varsin hyvin. USB 1.0 portissa dongeli ei todistetusti toimi. Kokeilin nauhotusta, se toimi – laitoin samoin tein torstaiksi nauhotuksen Kotikadulle..

Ongelmia ei ole esiintynyt kuin yksi ainoa. Nimittäin YLE:n tekstitykset. Ne eivät toimi. Ongelma ei ole suuri, mutta kuitenkin. Yleltä kun tulee pääasiassa suomenkielistä ohjelmaa ja toisaalta osaan jonkun verran englantiakin. Kuva näkyy!Mutta mokkula maksoi vähän yli 40 euroa ja ainakin tällä hetkellä tuntuu aivan sopivalta hintaansa nähden. Muistia tuo tv-softa tuntuu vievän noin 200 megaa ja virtual sizeksi Process Explorer ilmoittaa noin 500 megaa. Eli luulisin, ettei muistista ole haittaa. Laitteistollani kuitenkin homma toimii ilman ongelmia ja prosessorikuorma on alle 10%, ja prosessori pysyy 1.00 GHz taajuudella.

Kuva siis näkyy.

17 vastausta aiheeseen “A-Link DTU USB 2.0 Digital TV Receiver”

Hyvä, syväluotaava analyysi.

Onko itse nauhoittaminen helppoa, onnistuuko parilla klikkauksella? Entä nauhoitettujen ohjelmien katsominen? Suomenkielistä käyttöliittymää ei vissiin ollut?

Niin eli siis EPG:stä voi valita ohjelman ja painaa vaan että Record. Ei se siitä helpompaa voisi paljon olla. Jos koneesta löytyy ryhtiä, voi myös nykyisen tv-lähetyksen pistää ”pauselle”. Lisäksi voi aloittaa nauhoituksen manuaalisesti.

Ohjelma tekee ilmeisesti mpeg-2 pakattuja tiedostoja nauhoituksista ja niitä voi katsella millä ohjelmalla tahansa, myös tuolla tv-softalla.

Hehe, ajattelin juuri samoin tutkaillessani kaupassa tuollaista topfieldiä. Mutta olisi ollut heräteostajan maineeni vastaista jättää hyvä ja ylihintainen vehje hyllyyn, eli topparilla nauhoitellaan nyt ja ON muuten tosi näppärää! Siis ihan älyttömän.
Hinta on minustakin noin 200euroa liian kallis, eli tommonen peli pitäisi kyllä kolmellasadalla irrota.

Sun blogin kommenttilinkit on jostain syystä täysin epäloogisesti tekstien otsikoiden yhteydessä, eikä niiden jälkeen.
Käytettävyyden kannalta parempi olisi sijoittaa nämä leipätekstin perään, koska se kuitenkin luetaan yleensä ensin ja sitä halutaan kommentoida.

Eli edellisen kommenttini sijoittuminen väärän tekstin yhteyteen on SUN vika, ei minun
:DDD

Ja jos teemaa vielä parjataan, niin onko kommentoijan webbisiivun osoite tarkoituksella lokalisoitu saksaksi (kentän selite ”Webseite (URL)”)? Olin ton saman saksa-sekoilun huomaavinani jossain muuallakin, mutta haipui jo mielestä. Voipha tää olla jottain trendi-juttuloi mitä setä ei enää tajua. Hyvähän tää teema muuten on ja ko. kielikylvetystä on jo viikko takana ni eihän sitä enää oikein ees huomaa hahihahonih.

ostin sitten tuon vekottimen, mutta ajuri ei suostu asentumaan kunnolla. joten vekotin ei toimi. osaatko auttaa.

Noudatitko asennusohjeita orjallisesti? Itse tein kaikki juuri niinkuin asennusohjeessa luki (kaikki tyhmätkin asiat) ja kaikki toimii hyvin.

Tuohan tarvii USB 2.0 – onko sulla?

Kaverilla on kanssa jotain ongelmia laitteen kanssa – kaikki kanavat ei näy tms, minulla ei ole ollut oman läppärin kanssa mitään ongelmia.

on USB 2.o. äkkiseltään vaikuttaisi siltä kuin laite olisi viallinen. ajurin asentaminen ei onnistu millään. lähtee nätisti asentamaan, mutta lopuksi tulee huomautus, että asentaminen ei onnistunut ja jne… tämänkin huomasin vasta kun olin yrittänyt hakea kanavia ja niitä ei löytynyt laisinkaan ja aloitin koko homman alusta.

Moikka!

Ostin saman motukan ja olen tastaillut tuota nauhoitusta ja pelittää tosi hyvin. asennuksessa ei ollut mitään ongelmaa. Ainoastaan yleltä nauhottaessa ei tule tekstit mukaan. Muuten täytyy sanoa että hyvä vehje.

enpä saa kanavia näkymään.. kaverilla kävin haravalla ottamassa kanavat ja sit testasin tolla omalla antennilla siellä niin toimi. mut tulin kotiin (väliä 1km) ja eikä mitään signaalia tule? missä mahtaa olla vika?

Moi

Olisiko sinulla tietoa mistä saisin ajurin eli koko softan A-LINK DTU:hun? Hitsi kun hukkasin sen pienen asennuslevyn enkä löydä netistä sitten mistään sopivaa.
Vanhassa koneesssa oli se mutta kone poksahti ja samantien hävisi kaikki.
Olisin tuhannen kiitollinen esim linkistä, boxi on jo n 4 v vanha. t jussi. [email protected],inet.fi p.s olen kohta viikon taistellut asian kanssa ja menen 13.pvä leikkaukseen ja menen maalle toipumaan ja ajattelin että sinne ottaisin läppärin ja sen boxin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.