Digi-tv ja TV-lupa

Monet miettivät, että pitääkö tv-lupa maksaa senkin jälkeen, kun analogiset lähetykset loppuvat, jos ei hanki digiboksia (tai digivastaanottavaa telkkaria). Ei tarvitse.

Q: Tarvitseeko suorittaa televisiomaksua syyskuun 2007 jälkeen, mikäli ei hanki digisovitinta mutta haluaa pitää television nauhoitettujen elokuvien katselua varten?
A: Kaikki televisiolähetykset muuttuvat Suomessa digitaalisiksi 1.9.2007 alkaen. Mikäli käytössä ei ole digisovitinta tai digitelevisiota, ei tämän jälkeen voi enää katsoa suomalaisia televisiolähetyksiä, eikä myöskään televisiomaksua tarvitse maksaa.

Televisiomaksu on kuitenkin maksettava, jos pystyy katsomaan muiden maiden analogisia televisiolähetyksiä (esim. Ruotsi siirtyy digiaikaan vasta marraskuussa 2007). Televisiomaksu on maksettava myös silloin, jos käytössä on satelliittiantenni, jonka avulla voi vastaanottaa ulkomaisia televisio-ohjelmia.

(tv-maksu.fi)

Huomionarvoista on myös se, että jos digitv:tä katsoo käyttäen USB-dongelia, niin.. Se mahtuu vaikka taskuun tarkastajan ajaksi.. Ei sillä, että itse tekisin niin – en tietenkään. Mutta näin vain ajatusleikkinä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 vastausta artikkeliin “Digi-tv ja TV-lupa”

 1. haq avatar
  haq

  Mis meiä kotikatunauhotukset ovat?!?!

 2. Jasmo avatar

  Eioo ei. Vit per. Tänäänki meni yhdet ohi. Pitää vissiin laittaa tilaukseen se dongeli, mut ku en oikein tiiä kuuluuko miten hyvin täällä. Mut kai se on pakko.

 3. Arttu avatar

  Joks hakki ja style ovat sinkauttaneet ittensä enkeliin?

 4. savaaZ avatar
  savaaZ

  Joo-o, mun mielestä olis vähän aikasemmin ylekin saanut miettiä tota tv-lupakuviota ja hoitaneet tv-luvan conax-kortin avulla. Mutta siinähän on vaan se huono puoli, että ihmisillä olisi edelleenkin telkku, mutta aika harvalla Ylen anti..

 5. Sipe avatar

  Jou. Kyllä sun ois pitäny nauhottaa kotikatu pillille ja pullalle, tai ainakin pillille. Muuten oot ihan nothotkuultrend.

 6. haq avatar
  haq

  No onneks miulla on tuo Kotsan foorumi ja Suomesta tulee kirjallista raporttia.

  Arttu: joob.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.