Blogi 2v

Aika kuluu nopeasti. Ensimmäisen postauksen kirjoittamisesta on kulunut melko tarkkaan 2 vuotta. Jasmon blogi on siis tullut terhakkaaseen kahden vuoden ikään. Kuten tapoihin kuuluu, luotaan vähän tätä kahta vuotta. Postauksessa on paljon linkkejä, ehkä liikaakin, yritin nostaa tärkeitä blogin vaiheita esiin tuolla tavoin.

Minulla on aina ollut kirjoittamisen tarve. Teininä kirjoitin pöytälaatikkoon (kuvainnollisesti, todellisuudessa kiintolevylle), kun en muutakaan keksinyt, nämä kirjoitukset hävisivät kiintolevyn räjähtämisen myötä aikoinaan (eikä niistä sen enempää..). Sen jälkeen kirjoitin paljon Muropaketin foorumille ja muillekin tietokonesivustoille, kuten Tehomyllyyn. Hardis ei minua koskaan oikein kiinnostanut, mutta keskustelin ohjelmistoista ja internetistä sekä iskin yleistä keskustelua -alueille.

Kirjoittamisen tarpeen takia ajauduin edesmenneeseen aloitus.net:iin, sittemmin uutisopas.com:iin, joka on myös jo kuollut ja jopa edesmenneeseen Enter-lehteen. Kysymys kuuluukin, että liekö edellä mainittujen palveluiden ja lehtien loppuminen johtunut juuri minun osallistumisestani..

Halu kirjoittaa ajoi minut myös bloggaamaan. En mainostanut blogiani suuremmin kavereillenikaan, lisäsin itseni Blogilistalle (niin kuin kaikkien bloggaajien pitäisi) ja kirjoitin aiheista, jotka minua kiinnostivat, en niinkään omasta elämästäni.

No, jotain kuitenkin oli omastakin elämästä. Hiihtojutut ovat olleet oleellinen osa blogiani aina. Kaksi vuotta sitten mainostin, kuinka laskettiin Kolilla sitä paljon puhuttua pyydaa. Vähän piti hehkuttaa, jopa kuvien kera.

Ensimmäiset ongelmat int2000.net:in kanssa alkoivat helmikuun lopussa. Puoli vuotta myöhemmin siirryin blogeineni Sigmaticin alaisuuteen ja ongelmia ei sen jälkeen ole ollut yhtäkään.

Maaliskuun puolivälissä 2005 muutto nykyiseen asuntoon laitettiin alulle. Kaikki meni muuten ongelmitta, mutta vasta muuttaessa iski vasten kasvoja se, mihin oikein olemme muuttamassa. Nyt on kuitenkin osoittautunut, että paikka on ihan siedettävä, poliisit nyt ovat vain kerran käyneet oven takana kysymässä, olenko nähnyt tai kuullut mitään.. Naapurit haslasivat jotain ja sinne murtauduttiinkin. Eivät asu enää täällä. Laskivat säännöllisesti toisistaan tai itsestään veret käytävään. Siisti juttu!

Aikoinaan kopiosuojaukset olivat iso hitti minun blogissani. Viime aikoina oma kiinnostukseni aiheeseen on laskenut, sillä olen huomannut niiden tehottomuuden mihinkään ja lopettanut cd-levyjen oston. Olen moneen otteeseen mainostanutkin ostavani musiikkini nykyisin verkkokaupoista.

Blogi tuli vuoden ikään niin huomaamatta, etten sitä itsekään edes tajunnut. Blogin vuoden ikää sai juhlia postaus konemusiikista. Lisäksi koitti lähtö Engelbergiin Sveitsiin ja ajatukset alkoivat varsin paljon jo pyöriä siellä suunnalla. Myös reissuraportointia tein, kännykällä.

Blogimatkan aikana olen kerinnyt jauhaa myös ukkosista, ohjelmistotuotannosta ja ketteristä menetelmistä ja vaikka mistä. Viime vuoden (2006) kirjoituksia tässä on kai turha ruotia, nehän ovat kaikilla hyvässä muistissa, eikö? ;)

930 postausta ja 1006 kommenttia myöhemmin olemme tässä hetkessä. Akismet on tappanut näiden kahden vuoden aikana yli 148 000 spämmiviestiä. Kiitokset vain sinnekin suunnalle.

Blogin aiheet ovat ehkä kehittyneet, tai sitten eivät. Kirjoitustaito ainakin bloggaamalla pysyy yllä, olen saanut kiitosta koulussa kirjoittamistani tuotoksista. Lisäksi kirjoitustaitoni kelpasi aikoinaan myös Enteriin. Blogin painopiste on ehkä viimeaikoina hieman huomaamatta muuttunut. Se ehkä johtuu siitä, että yhä useampi ystäväni, kaverini ja tuttuni (mihin ryhmään SINÄ kuulut?! ;) ) ovat alkaneet seurata blogia. On jotenkin tuntunut luonnolliselta kertoa välillä myös itsestään ja hommistaan kuin höyrytä vaikkapa ohjelmistotuotannosta. En kuitenkaan kokonaan ole jättänyt höyryämistä pois ja uskallan veikata, että maaliskuun eduskuntavaalit antavat taas pontta blogikirjoittelulle. Tosin, maaliskuuksi lähden ulkomaille, jälleen kerran Sveitsiin, joten sekin voi aiheena kummitella blogissani.

Näillä eväillä kohti kolmatta ikävuotta!


Posted

in

by

Tags:

Comments

8 vastausta artikkeliin “Blogi 2v”

 1. Arttu avatar

  Onnea logille!

 2. Putte avatar
  Putte

  Itse olen tainnut seurata tätä blogia kutakuinkin niin kauan kuin olen ollut LTY:ssä opiskelemassa, eli toista vuotta nyt. Mielestäni parasta tässä blogissa on se, että niin sanottua asiasisältöä ja tarinointia kirjoittajan omasta elämästä on sopivassa suhteessa. Blogissa on ehkä yllättävänkin vähän huumoripitoista tekstiä, kun tietää millainen moottoriturpa jätkä on irl ;) Toisaalta humoristisen tekstin kirjoittaminen on kyllä helvetin vaikeaa, se joko tulee itsestään tai sitten ei.

  Ei muuta kuin hyvää jatkoa blogille!

 3. Marko avatar

  ”930 postausta ja 1006 kommenttia myöhemmin”

  No huh huh. :)

 4. Jasmo avatar

  Kiitoksia kaikille, kai blogin pitämisestäkin voi onnitella.. Joku toinen voisi tokaista: Get a life!

  :)

 5. Loopy avatar

  ”“930 postausta ja 1006 kommenttia myöhemmin”

  No huh huh. :)”

  Niin just.

  SÄÄLITTÄVÄÄ.

  ;)

 6. Lauri avatar

  No peijooni, aika saavutus. Onnex olkoon!

 7. kispe avatar

  Onnea Jazmån plogille!
  En oo varma mihin ryhmään kuulun, mutta terveiset Pyhältä.
  Jumalauta että suksi suihki tänään. Pakkastakin -24
  ja nyt maistuu keskiketterä!
  heihei

 8. Jasmo avatar

  Kispe, jes vit hyvää hiihtoa pyhällä! Onko offarit korkattu?

  Kiitos kiitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.