Ilkka Remes: 6/12

Tässä postauksessa saattaa aivan vähän valottua Remeksen uusimman romaanin juoni, joten jos et ole sitä vielä lukenut, niin kannattaa edetä varoen. Lyhyesti: en tykännyt.

Lapsellisesti 9/11 tyylisesti nimetty romaani on jotenkin kuin teinin kirjoittama. Henkilöhahmoilla ei ole syvyyttä ja lisäksi päähenkilöt käyttäytyvät oudosti ja epäloogisesti. Jo heti alussa alkaa epäloogisuudet. Oikeasti kirjan olisi pitänyt loppua 20 sivun jälkeen siihen, että iskuryhmä Karhun tarkka-ampujan luoti olisi tiputtanut pääpahiksen. Mikä idea: Kolme pahista, joista yksi pitää saada hengissä. Tarkka-ampujat ampuvat yhden pahiksen ja toisesta ohi(!) ja toinen ampuu silloin panttivankia (ainoaa). Tämän jälkeen tarkka-ampujat alkavat huutelemaan jotakin, että laske aseesi. No ok, luulisin että tässä vaiheessa olisi tullut jo luotia. No, sitten pahis vielä ammuskelee metsään (jossa tarkka-ampujat ovat) eikä vieläkään tiputtavaa luotia. Mitä ihmettä?

Remeksellä on jotenkin suuria ideoita ja joitakin ihan tuoreitakin, mutta niiden sovittaminen Suomeen ja niiden toteuttaminen ontuu suuresti. Kun päähenkilö meinasi kuolla, niin keksittiin joku järjetön ja epälooginen syy siihen, että pahis ei tapakaan häntä. En pidä Remestä kovin taitavana kirjoittajana, joskin ainoana Tom Clancynä Suomessa (enkä pidä oikein Clancystäkään, mutta se taas johtuu pääasiassa patriotismista).

Toisaalta, jos haluaa kuluttaa aikaansa sen 10 – 15h, tai mitä kirjan lukemiseen meneekään, niin voi sen kuluttaa huonomminkin, mutta älä osta kirjaa. Lainaa tai saa lahjaksi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

10 vastausta artikkeliin “Ilkka Remes: 6/12”

 1. Haq:n veli avatar
  Haq:n veli

  Sain luettua itsekin kyseisen kirjan loppuun viikonloppuna. Täytyy myöntää, että kommenttisi luettuani kävin itsekin miettimään kirjan tapahtumia kriittisesti.

  Oma mielipiteeni on kuitenkin, että kirja on mainiota viihdettä. Kielikin tuntuu olevan elävämpää suomen kielellä alunperin kirjoitetussa kirjassa kuin käännetyissä kirjoissa.

 2. Jasmo avatar

  Sain muiltakin (ujoilta, jotka eivät uska kommentoida tälläi julkisesti) kommentteja, että he ovat kyllä tykänneet kirjasta. Eikä siinä mitään (vaikka toki haukuin heidät heti ;)), makuasioista kiistely on aina yhtä hedelmällistä. Mutta mielestäni Remeksen kirja oli enemmänkin niinkuin leffa, eikä kirjan mahdollistamaa ’syvyyttä’ juurikaan hyödynnetty.

 3. petri avatar
  petri

  Jos kestää lukea kirja 15h niin ei ole mikään lukutoukka. joka meinaa sitä että asenne kirjaa kohtaan jo ennen lukemista oli kielteinen. ja jos noita epäkohtia alkaa kaivaa niin niitä löytyy ihan jokaisesta kirjasta tai elokuvasta. Suurin syy siihen miksi et pitänyt kirjasta oli luultavasti kielteinen asenne kirjaa kohtaan. olit päättänyt olla pitämästä siitä. ja mitä ujoa on siinä jos ei anonyymisti ’uskalla’ kirjottaa mielipidettään johkiin. se on laiskuutta tai sit ei vaan kiinnosta.

 4. Jasmo avatar

  No enpä kellottanut lukuaikaani, niin vaikea mennä sanomaan kauanko siinä meni, arvioin tuollaiset ajat. Voihan se olla vähemmänkin.

  En ollut mitenkään ennakkoluuloinen kirjaa kohtaan, päinvastoin. Olen lukenut monta Remeksen kirjaa ja 6/12 oli huonoin.

  Jos Ilkka Remes kirjoittaa huonon kirjan, niin onko kyse minun asenneongelmastani?

 5. Sake avatar
  Sake

  No olihan mahtava kirja! Lukemassa juuri Kirottua Koodiakin, se vasta puolessa välissä. En kellottanut kuinka kauan meni 6/12:sessa, mutta eipä tuossa kauheasti

  6/12 on siksi hyvä ku melkeen ensi sivulta lähtee homma käyntiin, ja pysyy. Paitsi jos ei lasketa niitä joitain kohtia missä kerrotaan faktaa.. Vähän tylsähköjä. Mutta täytyyhän niitäkin olla että joku selko kirjasta saadaan. Kaikin puolin silti hyvä kirja.! :>

 6. Arska avatar
  Arska

  Tosi hyvä kirja! Olen varma että se 6/12 osui sattumalta, eikä liity mitenkään 9/11 tyyliin, varsinkin kun pääset ymmärtämään miksi Vasa kutsui operaationsa ”6/12”. Myös se on lyhyt ja se iskee silmään kaupassa, numerot ja Suomen lippu. Kirjassa kuitenkin Johannan ja Jasminin rooloit ovat outoja. Johannan teot ovat vähän yliammuttuja, toisaalta Jasmin tuntuu olevan jossakin muualla, kun hänestä Remes ei sano mitään, vaikka hän on läsnä ( kuten Everstin ampumakohtauksen aikan-aivan pois kuviosta). Ja äkkiä se tunteeton tyttö käskee poikaystäväänsä inhimillisyyteen.
  MUTTA MUTTA, hyvä paketti!

 7. Meikä avatar


  Sake:

  No olihan mahtava kirja! Lukemassa juuri Kirottua Koodiakin, se vasta puolessa välissä. En kellottanut kuinka kauan meni 6/12:sessa, mutta eipä tuossa kauheasti
  6/12 on siksi hyvä ku melkeen ensi sivulta lähtee homma käyntiin, ja pysyy. Paitsi jos ei lasketa niitä joitain kohtia missä kerrotaan faktaa.. Vähän tylsähköjä. Mutta täytyyhän niitäkin olla että joku selko kirjasta saadaan. Kaikin puolin silti hyvä kirja.! :>

  vammanen….

 8. pazkapuhetta avatar
  pazkapuhetta

  Hei Älypäät!

  Ilkka Remeksen 6/12 on maagisen hyvä kirja. Etenee johdon mukaisesti ja on kohtalaisen helppo lukea sellaisillkekkin tomppeleille, kute topikin aloittaja. Ne jotka ymmärtävät jotakin jostain eivät ihmettele, miksi tämä on myydyin kotimainen romaani 2000-luvulla

 9. pazkapuhetta avatar
  pazkapuhetta

  Paras kirja 5/5!!!

 10. Jasmo avatar

  !
  Hyvää angstia :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.