Kategoriat
Yleistä

USB Digitv -vastaanotin

Lauri omassa blogissaan miettii USB-porttiin tulevan DigiTV-vastaanottimen hankkimista. Itsekin voisin moisen hankkia, mutta noista on hyvin vähän käyttötietoa internetissä, tai sitten en vain ole osannut etsiä. Esimerkiksi tuossa Laurinkin katsomassa verkkokaupan myymässä laitteessa sanotaan, että laitteen mukana toimitetaan antenni. Tarkemmat speksit kyllä löytyvät valmistajan sivulta, mutta kuvien puutteen vuoksi minun on vaikeaa ymmärtää, voinko liittää tuon dongelin valmiiseen antenniverkkoon tuollaisella standardijohdolla, vai onko tämä joku omanlaisensa systeemi.

Liittimet: 1 kpl VHF/UHF liitin (MCX type)

Onko tuo nyt tuo perusliitin, joka jokaisen antennitalouden seinästä tulee?

Anyways, onko kenelläkään kokemuksia joko DigiTV -korteista tai vielä parempi, USB-ratkaisuista. Mikä veikkaus tuollaisen toimivuudesta on omalla antennilla ja liikkeessä, esimerkiksi autossa tai junassa? Voisinko katsoa Maajussille Morsianta myös liikkeessä?

7 vastausta aiheeseen “USB Digitv -vastaanotin”

Tuo MCX on omien tutkimuksieni perusteella sellainen pieni liitin, ei siis sellainen joka löytyy seinästä. Perinteisissä antennisysteemeissä liitintyyppi on IEC. Adaptereitakin kai on olemassa, mutta vielä en ainakaan sellaista ole löytänyt mistään.

Itse ostin kesällä Maciin Miglian TVMinin USB DVB-T -palikan. Palikan mukana tulee myös erillinen antenni, joka kiinnitetään kätevästi normaalilla antennikaapeli-liittimellä digitv-palikan perään.

Omien ja lukemieni testien perusteella USB-digitv:t ovat aika häiriöherkkiä ja lisäantennienkin kanssa voi signaali jäädä alhaiseksi. Oma palikka vaati Skinnarilassa sijaitsevassa kerrostalossa antennin sijoittamista magneetilla metalliin kiinni tai ottamalla vahvistuksen kaapelitv-liitynnästä.

Muuten Miglian pieni USB-digitv on kyllä kätevä ja tyylikäs palikka verrattuna PC-puolen räpellyksiin. Elgaton tv-softakin on mainio.

”Osta Mac, jos haluat tyyliä ja toimivuutta.”

Minä hommailin joskus keväällä tms ASUKSEN usb-digivirittimen. Se on hieman tulitikkurasiaa suurempi palikka, jossa on itsessään tuo pienemmän standardin tv-kaapeliliitin, sisäänrakennettu teleskooppiantenni(onneton), mutta onneksi paketissa tuli myös sovitin normaalille antenniliittimelle sekä normaaliliitäntäinen lisäpiiska (melko onneton sekin, mutta esim helsingissä toimi). ASUS ei ole ikinä paljon panostanut sovelluspuoleen, käyttäjää ei ohjeisteta ja englanninkieliset ohjelmat puhuvat aasian-englantia, eli asiat ilmaistaan vähän sieltä tännepäin.
Mutta pääasia on kunnossa – eli laite on toiminut niinä vähäisinä kertoina kun olen sitä käyttänyt.
Esimerkiksi kesämökkikäytössä saa paikallisella sisäantennilla analogiverkosta näkymään hikisesti yle 1 +2 ja kohinansekaisen kolmosen jos tuuri oikein käy. Digiviritin löysi kaikki kanavapaketit ja kuva oli hyvä. Tarkkaa suuntauskättä se vaati sisäantennille – pieni viiksen kääntö sai kuvan pätkimään – mutta toimi.
Että on toi nyt alemmuuskompleksista huutelua tuo ’osta mac’… Macin käyttäjät taitaa vahata heppinsäkin pään että se ois tyylikkäämpi..
:D

Niin edelliseen lisäyksenä, paketissahan tuli mukana myös kaukosäädin. Kuka sitä sitten tarvinnee, en tiedä..

Että on toi nyt alemmuuskompleksista huutelua tuo ‘osta mac’… Macin käyttäjät taitaa vahata heppinsäkin pään että se ois tyylikkäämpi..
:D

Haha :D
Onneksi taloudestä löytyy yhden Macin lisäksi parit PC:t, joten on vertailukohtaa. Ei se Mac autuaaksi tee, mutta onhan se kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.