Uusia elokuvia

Tulipa taas kerran cdon.comista pitkulainen paketti. Elokuvia, niitähän sieltä.

Grimmin veljekset on paljon parempi elokuva kuin IMDB:n pisteet antavat odottaa. Kävin katsomassa elokuvan aikanaan elokuvissa ja tietty epämääräisyys, valtava määrä viittauksia eri satuihin (enkä ole edes grimmin satuja (niitä originaaleja) koskaan lukenut) ja toisaalta uudenlainen visuaalinen ilme ja yksi suosikkinäytteliöistäni: Matt Damon sai minut pitämään elokuvasta. Siitä tulee osittain mieleen anime, lähinnä juonensa puolesta, mutta se ei ole välttämättä huono asia. Voisikin katsoa pitkästä aikaa Mononoke-himen.

Toisena leffana tuli hyllyyn The Incredibles, joka ei elokuvana ehkä ole aivan kymppiluokkaa, mutta on tullut kerättyä noita Pixarin leffoja ja toisaalta, voisi sen ajan heittää enemmänkin hukkaan, kuin katsomalla tätä leffaa. Asioita käännellään aluksi hauskasti päälaelleen, mutta loppu muuttuu vähän mielikuvituksettomaksi. Joskin animaatioille ominaiseen tyyliin kohtauksia on lainattu mm. Star Warsista. Noiden eri lainauksien spottaaminen onkin osa hauskuutta, ainakin minulle.

Pidin Pixaria kauan ykkös animaatiostudiona, mutta sitten Dreamworks julkaisi Shrekin, ja tasapainoa oli järkytetty. Dreamworks teki jotain, mitä Pixar ei ollut pystynyt tekemään. Nimittäin todella kauniin animaation, josta löytyy hauskuutta ja nautittavaa dialogia niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Pari vuotta ja tuli Shrek 2, joka saapui nyt vihdoin minunkin hyllyyni. Kauniimpi kuin ykkönen. Viittauksia eri sarjoihin, elokuviin ja oikeisiin tapahtumiin, niin paljon, että pitäisi melkein ottaa paperia ja kynä ja pausettaa aina kun huomaa jotain. Lisäksi Shrekistä (ja 2) paistaa jotenkin se läpi, että myös tekijät ovat nauttineet siitä mitä tekevät, tai sitten he osaavat peittää pettymyksensä todella hyvin

Tuollaiset elokuvat saapuivat hyllyyn ja ne tuli katsottua. Onpa mukavaa viettää joskus viikonloppua pelaten ja katsoen elokuvia ja ilman esim. darraa. Kaikki DVD-kokoelmani elokuvat löytyvät täältä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.