JB testaa: Tahko 11.11.

Kun Kolilla vielä mietitään tykkejen suuntaamista, losottavat Tahkolla pojat jo lunta rinteeseen. Siksipä Joensuusta irrottautui jälleen kerran testiryhmä, tällä kertaa osoitteena Tahko. Testiryhmän koostumus oli tällä kertaa seuraava:

Hissiliput 17e päivä, ei paha siis. Saavuttiin paikalle joskus puolen kahdentoista maissa, kävimme katsomassa ennen sitä, mikä on pössis Siilinjärvellä. Kuolleelta näytti ja jätimme Kasurilan väliin. Joten kamoja laitoimme niskaan, liput luukulta ja menoksi. Alkuvaikutelma oli huono. Tykit jauhoivat kukkulan (aika optimisti ollut se, joka on keksinyt Tahkon nimeksi Tahkovuori…) sankkaan sumuun. Hissinousulla ei meinannut seuraavaa henkaria nähdä. Ehkä tykkien sijoittelua tai päällä pitämistä olisi voinut harkita uudelleen, jotta laskijat olisivat nähneet laskea.

Taitamattomuus ei loppunut siihen. Rinne oli todella monipuolinen. Leveyttä oli, muotoja oli ja lapsille pallomeri. Tiedättehän sen kovan pallon, joka tulee, kun tykitetään leudolla kelillä liian märkää lunta ja sitten yritetään hioa sitä rinteeksi. Sehän ei onnistu, vaan rinteen pinnasta tulee kuulalaakeria. Voin sanoa, että aloittelevana telluttajana olin todella hukassa. Siihen kun lisää huonon näkyvyyden (ja minulla kun ei ole edes keltaista tai muuta valoa vahvistavaa linssiä..) niin saa aikaan epämiellyttävän laskukokemuksen. Haqlisella meni vielä huonommin. Välinetoimittaja ei pystynyt toimittamaan uutta tellukenkää ajoissa ja lainaksi saatu Crispi paino varpaita (niin kuin itsellänikin, kun testailin) niin kovasti, että tellulaskut jäi. Onneksi kyydissä oli myös alpit ja vanha kunnon R:EX.

Olin aika pahalla päällä. Eikö nämä savolaiset osaa mitään? Miksi tämä on auki, kun eihän täällä voi edes laskea. Lähdimme katsomaan toista puolta, lumilaaksoa. Se on korkeuseroltaan pienempi, ilmeisesti jokin perherinnetyyppinen ratkaisu. Halleluja. Siellä lumi ei ollut palloa. Jipii. Nähnyt ei sielläkään, mutta sentään pysyin suksen päällä!

Pääsin kehittymään kuirin ja haqlisen neuvojen avulla. On kyllä hieno laji telemark. Kuten haqliselle kävikin, eihän sellaisesta tasaisesta rinteestä saa alpilla mitään irti, mutta tellulanaaja sai yhdelle päivälle siitä hyvän mielen. Lisäksi suksieni side, G3 Targa, sai synninpäästön kuirilta (mm-tason tellumies), joten ei tarvitse enää kuunnella Rottefella-tyyppien avautumista. ;)

Atomic näytti laatunsa, ja haqlisen side lähti halkeamaan. Ilmeisesti tyyppivirhe. 50 päivää laskettu ja muoviosat halkeavat. Ei hyvä. Ei ollenkaan.

Yleinen käsitys Tahkosta jäi vähän huonoksi. Se on kuin Ruka. Rahat pois turisteilta. Syödessä ei saa vettä hanasta, vaan halutessaan pitää ostaa vesipullo á 2 EUR. Suomessa. Samaan aikaan vieressä tykit huutaa kuutioittain vettä rinteeseen. Tuollaiset pienet asiat saavat oloni tuntumaan epämiellyttävältä. Lippujen hinnat ovat muutenkin kohoamassa järjettömiksi, niin tuollainen lisänipotus tuntuu järjettömältä.

Lisäksi nyt ymmärsin vihdoin, että Tahkolle ei kannata mennä ensilumille kyllä, vaan vasta sitten kunhan lumet on pari päivää (tai viikkoa) olleet ja saatu jyrättyä tasaiseksi. Joko laitteisto on huonoa tai henkilökunta taitamatonta tai yritetään aukaista liian nopeasti (tai jokainen kohta), mutta hyvää jälkeä ei aikaan ainakaan saada. Toisaalta hissilippu oli nyt halpa (17 euroa), ilmeisesti jokin erikoispäivä. Kuitenkin, mäenlaskeminen on todella mukavaa ja pienet asiat eivät haitanneet lopulta, kun sai muutaman onnistumisentunteen telemarkilla. Hieno laji. Suosittelen.

Kiitämme:
+ mäenlasku on kivaa
+ porukka oli kivaa
+ kotiaffe
+ hissilipun hinta

Moitimme:
– Savolainen ei osaa lumettaa
– Asiakaspalvelu taukotuvassa töykeää
– haqlisella ei vermeet toimineet tai kestäneet

Testit jatkunevat ensi viikolla Myllymäessä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

9 vastausta artikkeliin “JB testaa: Tahko 11.11.”

 1. haq avatar
  haq

  Hehe, joo hauska reissu. Jasu heitti kyllä tellut kivasti kantilleen, hienoa! Yllätti miten nopeesti tellu rupee kulkemaan.

  Oli kyl Pecosi laskenu vettä aikalailla etupuolen rinteisiin. Jokke sanos vaatimattomasti mainiten 20 vuoden kokemuksensa ”enempi ilmaa ja vähempi vettä, minä tiedän nämä!”.

  Harmi kun blogaaja ei päässyt tänään Paskikselle, hyvä oli kaivaa ojaa luomun kera.

 2. Jasmo avatar

  Joo, pasis jäi koittamatta, vaikka alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluikin.

 3. luomu avatar
  luomu

  JB Testaa enemmän kuin Tekniikan Maailma!

 4. kispe avatar

  Huh! Vai on paskat rinteet Tahkolla.
  No kipse menee testaamaan ne tänä viikonloppuna. Kai ne nyt sitä varten jo silittää ne silkinpehmeiks, ettei pyllyyn satu!

 5. haisuli avatar
  haisuli

  Pääseekös jb.n testiryhmään mukaan? Jos tällä viikolla olisi se pyllymäki testivuorossa?

 6. Jasmo avatar

  Keskiviikkona olisi tarkoitus näillä näkymin suorittaa pyllymäen testaus.

 7. arttu avatar

  Keskiviikkona? Prkle, mites ens viikonloppu? Onko suunnitelmia? Sunnuntaille?

 8. Jasmo avatar

  Ensi viikonloppuna eräs metsäkonekuski saa vihdoin insinööripaperin käteen (iso voitto elämässä!) ja sitä juhlistamme laskemalla mäkeä lauantaina vuokatissa, sunnuntai menee varmaan maailman pyörimistä voivotellessa ja siirtymisessä takaisin Lappeenrantaan. Viikolla sitten kyllä hiihtoseurakin kelpaa :)

 9. arttu avatar

  No johan nyt on menoa.

  Mutta joo, hiihtelyhän olis hauskaa, riippuu tietysti työtilanteesta(ni). Viittisitkö laittaa vaikka mailia ku ei siu osotetta näy missään.

  Pitäshä se huhtarikin käydä jumppaamassa8D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.