Nokia E70 ja S60 nauhuri

Olen kirjoittanut sen verran moneen otteeseen puhelimesta, että pitäisi varmaan tehdä ihan oma kategoria näille postauksille. No menköön datailun alle edelleen. Joopa, ei vieläkään löydy minun puhelimeeni päivitystä, vaikka Lauri mokomalla tapahtumalla on saanut jo elvistellä vaikka kuinka kauan. Ei ole elämä reilua.

Oletteko koskaan miettineet miksi E70-puhelimessa on sivussa sellainen pieni nappi? Se ilmeisesti toimii pust-to-talk systeemeissä liipasimena, mutta ilman ptt ominaisuutta se (ainakin) toimii ääninauhurin käynnistimenä. Sillä voi nauhoittaa myös puheluita! Onpa kätevää, huutaa Jasmo. Mutta sitten iskevät vuorostaan Nokian insinöörit! Nauhoituksen maksimimitta on tasan 1 minuutti. YKSI! Yksi minuutti! Äly hoi, älä jätä! Samaan aikaan voin videokameralla kuvata koko gigasen muistikortin täyteen kotip… kotitalousnäyttelyn koneita, mutta en voi nauhoittaa kuin minuutin mittaisia klippejä!

Toinen ärsyttävä ominaisuus on se, että puhelua nauhoittaessa puhelin piippailee, niin kovaa vieläpä, että myös vastapuoli kuulee sen. Ilmeisesti kyseessä on jokin lainsäädännöllinen asia, puheluiden nauhoittaminen ilman lupaa ei ole sallittua, mutta mitä sitten? Mielestäni tuolla voisi olla paljonkin hyödyllisiä käyttötilanteita mm. puhelinhaastatteluissa, ihan laillisestikin. Mutta vaikka kysyt vastapuolelta luvan nauhoittamiseen, niin piippaus ei lopu! Joten tällä piippauksella saadaan vesitettyä koko ominaisuus. Live-haastattelua ohjelmalla ei voi taas kaapata, kun nauhoitusaika on niin lyhyt.

Tämä henkilökohtaisesti riipaisi jo sen verta syvältä, että jollekin oli pakko saada valittaa. Ei muuta kuin Tommin s60 blogiin! Valitettavasti blogissa ei ollut mitään aihetta edes läheltä liippaavaa, joten jouduin turvautumaan epätrendikkäästi sähköpostiin.

Tommi vastasikin. Muutkin olivat tuoneet nämä edellä mainitut järjettömät epäkohdat esiin. Tommikaan ei tiennyt niille mitään syytä. Hän lupasi viedä asiaa varovaisesti kahvipöytäkeskusteluihin, mutta ei luvannut mitään. Eikä luvannut myöskään raportoida, salassapitojuttuihin vedoten. Ehkä kuitenkin hiljalleen uudelleen kirjoitettu nauhuri saadaan puhelimiin. Sitten kun se tulisi vielä softapäivityksessä mukana, eikä tarvitsisi uutta puhelinta sen takia hankkia..

Ennen kuin kukaan ehdottaa mitään 3rd party softaa, niin Tommikin sen sanoi, että ne eivät osaa tarttua tuohon ylimääräiseen pikanäppäimeen, eli eivät ole niin käteviä, kuin tämä S60 nauhuri. Joka ei ole kätevä, vaan ihan .


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Nokia E70 ja S60 nauhuri”

 1. Tommi Vilkamo avatar

  Mielestäni tämä on validi kysymys. Tosin se, etten tiedä syytä, ei välttämättä tarkoita ettei syytä ole. Usein kummallisuuksiin on todella hyvät (yllättävät) syyt. Harvoin ihmiset kuitenkaan kiusallaan suunnittelevat ikävyyksiä maksaville asiakkaille… :)

  Et ole ensimmäinen joka kysyy aiheesta, mutta jos tämän threadin johdosta asiaan tulee muutos, yritän muistaa antaa kiitokset ajan saatossa tänne. Mitään en tosiaan lupaa, varsinkaan kun minkäänlaista valtaa asiaan minulla ei ole.

  Kiitokset kaloista.

 2. Lauri avatar

  Tuommonen softahan on olemassa, mutta se on sit eri juttu haluuko suht tyyriiseen puhelimeen enää hankkia mitään maksullisia softia.

  Liekö tosiaan sen nauhoituksen äänimerkin kanssa sama homma kuin kameran kuvausäänenkin kohdalla, eli juurikin pyritään estämään sellaista salakäyttöä josta mahdollisesti vois olla hallaa jollekin osapuolelle.

 3. savaaZ avatar
  savaaZ

  Tuohon näppäimeen pitäisi päästä kiinni ainakin windowserver-eventtien kautta. Toinen mahdollisuus olisi käyttää vaikka ”kynä” + joku muu nappi -yhdistelmää. Tämmöseen törmäsin: http://discussion.forum.nokia.com/forum/showthread.php?t=65956&highlight=PTT

  Ja kaikkia kiinnostaa..

 4. Antti avatar

  Jotain aivan muuta ohi aiheen, mutta vilkaisin kirjakaupassa tuollaista http://www.readme.fi/product.php?&isbn=9525655032 kirjasta ja siellä kehuttiin blogiasi :>

 5. Jasmo avatar

  Oho!

  Heh heh, tuo pitää kyllä itsekin tarkistaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.