Yksinasujat.com

Olen aikaisemminkin kirjoittanut blogissani niistä verkkopalveluideoista, joita minulla on ollut. Nyt esittelen toisen. Tämä idea syntyi joskus 2002-2003, joten yhteisöpalveluna se oli aika edistyksellinen ja ehkä sitä olisi joku käyttänytkin. Valitettavasti koskaan ei ollut aikaa (eli halua) tarpeeksi palvelun toteuttamiseen.

Eräällä IRC-kanavalla yksin asuvat nuoret miehet ja naiset välillä kertoivat kaikkia sattumuksia joita heille oli sattunut. Lisäksi kuultiin paljon hieman epäsovinnaisia ehdotuksia asioiden hoitamiseksi. Hyvät naurut saatuamme aloimme erään Pulliksen kanssa miettimään yksineläjät.comia, paikkaa johon vastikää yksin muuttaneet miehet ja naiset voisivat kerääntyä, nauraa toisilleen ja esitellä omia ideoitaan ja sattumuksia.

Ideana olisi ollut tehdä jokaiselle liittyneelle mahdollisuus kuvata omaa asumistaan, huoneen tai huoneiston sekaisuutta ja likaisuutta, kertoa tarinoita, pitää päiväkirjaa (silloin ei tiedetty vielä blogeista), kertoa sattumuksia ja ideoita.

Esimerkiksi eräs kaveri esitteli loistavan astioidenpesuidean. Kiikuttaa kaikki astiat pesuhuoneeseen ja suihkuttaa suihkulla astiat. Ei pesualtaiden ahtautta esteenä! Toisaalta eräälle kävi sellainen sattumus, että laittoi munat kiehumaan ja sen jälkeen nukahti tai unohti (en muista enää) munat hellalle. Uskomattoman kuvottava haju haisee varmaan vielä tänäkin päivänä kyseisessä asunnossa. Toisten ranskalaisten paiston aamuyöllä baarista tullessa on keskeyttäny 3 tunnin jälkeen palokunta ja niin edelleen..

Luonnollisesti palveluun olisi kuulunut äänestysmahdollisuus, jolla ideoita ja tarinoita voi arvottaa. Lisäksi olisi voitu järjestää kilpailuita esimerkiksi sekaisimman / puhtaimman huoneen / tilan puitteissa. Ja kaikkea muuta hupaisaa.

En tiedä olisiko palvelu ollut mikään killeri. Sitä olisi ollut varmasti melko hauska tehdä, mutta niin vaan jäi tekemättä. Nyt jos joku saa idean tästä, niin ei muuta kuin toteuttamaan. Sitten, kun palvelu tuottaa miljoonia, vaadin oikeusteitse innovaatio-osuuttani :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Yksinasujat.com”

 1. haq avatar
  haq

  Asiaa.

 2. Kossu avatar
  Kossu

  ”Oi niitä aikoja” :)

 3. Jasmo avatar

  Joo sillo oltiin nuoria ja villejä. Nykyisin ollaan enää pelkästään ”ja”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.