Kategoriat
Yleistä

Kopiosuojaukset

Ostin vähän aikaa sitten loistavan tanskalaisen bändin Carpark Northin levyn All Things To All People. CDON ei ilmoittanut sen kopiosuojausstatuksesta mitään, mutta koska muissa levyissä oli merkitty kopiosuojaus erikseen, oletin että tässä sellaista ei ole.

Oletin väärin. Firmana Emi Music Denmark ja CopyControlled. Selvä. Enää tähän taloon ei tule yhtäkään ison levylafkan levyä. Se on nyt saletti. Suorastaan vituttaa, kun huolellisen tutkimisen jälkeenkin rahani sujahtivat yritykselle, joka tunkee kopiosuojauksia meidän maksavien asiakkaiden niskoille. Mutta ei enää. Ei. Koskaan.

Onneksi on Beatport, Audiojelly ja Finrg.

Ikäväähän asia on sen vuoksi, että ostin levyn tukeakseni bändiä, josta tykkäsin. Mutta jos bändi antaa levy-yhtiönsä huijata asiakkaitaan, niin ei tarvitse odotella minun senttejäni.

PS. Levyn rippaaminen ei tuottanut minkäänlaisia vaikeuksia. Ilmeisesti juuri tein pahimman luokan rikoksen.

2 vastausta aiheeseen “Kopiosuojaukset”

Ei ole kopiosuojaukset varmaan paljoakaan haitanneet muita kun levyn ostaneita kuluttajia. Ei ole minullakaan ongelmia tuottaneet. Tosin en olekaan kopiointisuojausta kiertänyt tai purkanut/murtanut uuden tekijänoikeuslain voimaantulon jälkeen. ;)

Ikävä homma, että noita kuuntelunestoja levyihin laitetaan. On jo moni levy jäänyt ostamatta sen takia. Moni levy on vastaavassa tapauksessa tullut palautettuakin periaatteen vuoksi. Onneks on 14 päivän palautusoikeus postimyynnissä.

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi levy-yhtiöiden mielestä median ostava asiakas on mahdollinen ”varas”.

Joo, toinen asia on DVD-levyjen alussa pyörivä ”illegal downloading is a crime” tms shitti JOKA KYLLÄ PISTÄÄ VITUTTAMAAN MAKSAVAA ASIAKASTA kun pitää jotain jeesustelua katsoa 4 minuuttia vaikka on PERKELE maksanut tuotteeste.

Korostin tärkeimmät sanat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.