Lähi-idän sota

Nykypäivänä ihmiset saavat seurata sotatilanteita ja konflikteja tarkemmin kuin koskaan. TV-kanavat lähettävät 24h vuorokaudessa ohjelmaa ja lehdistö raportoi isosti. Sodat ovatkin sen vuoksi aivan muuta, kuin mitä ne olivat 30 vuotta sitten. Voittaja ei enää kirjoita historiaa, vaan sen tekevät muut tahot.

Vietnamin sotaa en ollut itse todistamassa, mutta olen elänyt siinä käsityksessä, että se oli ensimmäinen sota, josta tuli ns. mediasota. Lehdet kirjoittivat uutisia sodasta, eivätkä ne kaikki olleet pelkästään Yhdysvaltojen propagandaministerin tuotoksia, vaan enemmän tai vähemmän totuudenmukaisia kertomuksia siitä, mitä siellä tapahtui.

Lähiaikoina olemme saaneet todistaa useaa mediasotaa, alkaen Afganistanista, käväisten Irak II:ssa ja nyt Yhdysvaltojen emomaan Israelin rähinöitä Libanonissa. Kaikkia sotia yhdistää se, että voittajia ei todellakaan ole. Afganistanissa tapettiin paljon ihmisiä, että loput saatiin vapautettua. Nykyisin Afganistanissa kuitenkin viljellään mm. unikkoa enemmän kuin koskaan ja Afganistan on edelleen Euroopan suurin heroiinin tuottaja. Terroristitkin jäi tappamatta.

Sitten tuli Irak. Öljysodasta tuli floppi kaikin puolin. Yhdysvalloissa ihmiset kyselevät, miksi heidän sotilaitaan on Irakissa ja varsinkin, että miksi Irakiin syydetään niin paljon rahaa, kun kotimaassakin olisi rahalle paikkoja. Koko Euroopasta voi aistia voimistuneen USA vastaisuuden, kun G.W. on laittomasti hyökännyt milloin minnekin ja omalla toiminnallaan kiihottanut lähi-idän tilannetta sietämättömästi. Kaikki tietävät, että päättäjät tiesivät, että Irakissa ei koskaan ole mitään tuhoaseita ollutkaan. 10 vuoden päästä näemme oliko Irakin vapautus hyvä asia.

Nyt sitten Israel hyökkäsi Libanoniin tappamaan hazzelnut-taistelijoita. Israel ei siis sodi Libanonia vastaan, vaan tappaa libanonilaisia vaan siinä sivussa. Älkää siis suuttuko, vahingossa me sairaalan pommitimme ja sähköt katkaisimme. Hazzelnuttien perässä tässä ollaan.

Ei ehkä yllätä ketään se, että englanninkielisillä keskustelupalstoilla Israelin toimet yleensä hyväksytään oikeutettuina. Yhdysvalloissa sotapropagandaa on osattu välittää jo kauan ja Israel on niitä harvoja valtioita jotka saavat rähistä USA:n puolesta ihan kuinka paljon vaan. Suomessa lehdistö on paljon varovaisempaa. Israelin toimia ei voi kuitenkaan kyseenalaistaa, koska Israelissa asuu juutalaisia ja Hitler oli ikävä juutalaisille. Jos moitit Israelia, moitit juutalaisia ja siten halveksut holokaustin kauhuja. Tämähän se logiikka on. Jos olisin South Parkin tuottaja, kirjoittaisin tästä yhden jakson.

Dan Brown uskalsi kirjoittaa kirjan, joka suomi katolista kirkkoa. Mutta kuka kirjoittaa samanlaisen fiktiivisen kirjan, jossa esitetään samanlaisia häpäisyjä juutalaisista? Olet anti-semitisti, perkele ja sinut on luvallista ampua ensinäkemällä. Mistä näitä tulee?

En ole mitenkään hazzelnuttien puolestapuhuja. En todella. Luin vaan tässä noita keskustelupalstoja ja sain näppyjä siitä, kuinka ihmisten mielestä Israel tekee ehkä ihmiskunnan suurimman hyveen tappaessaan Libanonilaisia. Kai joku Hazzel-taistelijakin on kuollut, mutta pääosin Libanonilaisia. Yksi suomalainenkin kuoli, mutta Suomi ei tainnut virallisesti edes oikein kunnolla tuohtua. Mut eihän sitä voiskaan. Kohta olisi ollut otsikoissa, kuinka Suomi on 60 vuotta sitten luovuttanut 10 juutalaista Saksalle.

Ne perkeleen juutalaisvastaiset siat.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Lähi-idän sota”

  1. Lauri avatar

    Sitähän se on. Suomessa ollaan kuitenkin niin tekopyhää jeesuskansaa, että kristittyjen luvatun maan kaikenmuotoinen parjaaminen tuomitaan mitä ankarimmin.

    Omat sympatiani ovat täysin Hizbollahin puolella, joka siis alunperin perustettiinkin vuonna 1982 vastustamaan Israelin (sillonkin) laitonta miehitystä Libanonin eteläosissa. Siviilien tappamista en kyllä katso hyvällä kummankaan osapuolen tekemänä. Vaan jos ovat Hizbollahin raketti-iskut summittaisia, niin sitä ovat myös Israelin ns. täsmäiskut.

  2. Jasmo avatar

    Mä en oo ite seurannu ko. rähisemistä tuolla, että voisin sanoa kumpi on oikeassa tai väärässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.