Linnut

Katsoin eilen myöhäisillassa tulleen kulttielokuvan Linnut. Vanhentuneet efektit eivät paljon haitanneet. Huomasin paljon jännitystä kohottavia tehokeinoja, joita osaa käytetään nykyäänkin elokuvissa. Aavistuksen verran outoa oli ehkä se, että musiikkia ei käytetty lainkaan.

Pahinta vanhoissa elokuvissa on kuitenkin naisten roolit. Yleensä naiset ovat noita pakokauhun riivaamia idiootteja, kuten välillä tässäkin elokuvassa, vaikka pääosassa oli nainen. Voidaan kuvitella tienristeys, jossa nainen seisoo. Toisessa viitassa lukee ’turva’, toisessa ’kuolema’. Sitten tapahtuu jotain, nainen säikähtää ja lähtee juoksemaan kohti kuolemaa.

Tämä on jotenkin niin ärsyttävää. Näitä elokuvahistoriassa kyllä riittää. Kuten Linnuissakin. Mamma menee huoneeseen, jossa onkin lintuja, eikä saa enää ovea auki, koska seisoo itse edessä! Anteeksi nyt, mutta mitä?

Kokonaisuutena Linnuissa oli hyvä ohjaus, mutta käsikirjoituksessa oli paljon parannettavaa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.