Joensuu

Joensuussa on keksitty uusi leikki. Kolmenkympin kätkentä. Tai no kätkennästä ei ehkä voi oikein puhua:

30 km/h rajoituskyltti
kuva otettu nokian e70:lla, 2 megapikselin kamera

Tälläisiä on laiteltu sinne tänne teiden varsiin. Niillä on esimerkiksi jarrutettu vauhtia suojateiden edustoilla. Huonoin idea koskaan. Aivan tuossa lähellä, mistä yo. kuvakin on otettu, on tuollainen 30-lätkä ja koululaismerkki samassa tolpassa. Siinä on järkeä, mutta ajankohdassa ei. Miksi autoilijat joutuvat ajamaan kolmeakymppiä NYT, kun koulun alkuihin on vielä yli 2 viikkoa? Herätys?


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Joensuu”

 1. Joona avatar
  Joona

  Oon miettiny tuota iha samaa. Esimerkiksi Utrantiellä siinä ala-asteen kohdillahan on 40 rajoitus ympäri vuoden, kellonaikaan katsomatta. Ymmärrän täysin tuon rajoituksen silloin kun tiellä liikkuu koululaisia, niihin kellonaikoihin kun tiellä voi liikkua suurempia määriä koululaisia (esim 7-16), mutta muuten menee naurettavaksi. Ko-pätkällä ei ole mitään syytä ajaa normaalia hiljempaa ilman koululaisvaaraa. Ja koska rajoitus on voimassa ympäri vuoden, niin voi vaan arvata, että ajetaanko siinä sitä neljääkymppiä aina? Tuskin juuri koskaan…. Seurauksena mentaliteetti, että koko nopeusrajoitus-merkki jätetään täysin huomiotta ja posotetaan 50, yleensä hieman yli. Väittäisinkin, että jos esimerkiksi tuolla tiepätkällä tuo 40 rajoitus olisi voimassa vain tyyliin 15.8->1.6 ja joka päivä vain klo 7-16 niin tiellä olisi aina turvallisempaa jalankulkijoiden kannalta. Harmi vain, ettei nopeusrajoituksia ole tapana sitoa ajankohtaan.

 2. Jasmo avatar

  Pekkalansillalle piti tulla vaihtuvat nopeusrajoitukset, ne pöntöt kai siellä onkin? Että sillon, kun ei ole ruuhka, ni siinä saa ajaa 80km/h ja sitten kun on, niin 60km/h.

  Joensuussa on jatkuva ruuhka.

 3. Exlex avatar
  Exlex

  Nyt kun tyrkkäsit tuon noksulla otetun kuvan niin kertoileppa käyttökokemuksia luurista. Joillakin foorumeilla on valitettu bugisesta softasta, mutta miten on omat kokemukset? Ite en aiemmin ole noksujen suuntaan edes vilkaissut, mutta tuon kapulan kohdalla voisi ehkä tehdä poikkeuksen…

 4. Jasmo avatar

  Joo, kuhan käytän vielä vähän aikaa tuota, ni osaan siitä sitten ehkä jotain sanoakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.