Maalla olemisen helppous

Skannailin nopeasti Hesarin keskustelua läpi, jossa käsitellään juttua, jossa Matti Vanhanen ei lupaa perustuloa bilettäjille. Perustulosta tai kansalaispalkasta en halua muuta tähän kommentoida, kuin sen, että olisi hyvä, että joku tekisi tutkimuksen, että kuinka paljon säästöä valtiolle kertyisi jos voitaisiin poistaa tämä nykyinen kovin raskaalta tuntuva tukiviidakko.

Itse aiheeseen. Hesarin keskustelussa tyypit hehkuttaa, että saahan ne maanviljelijätkin tukia tekemättä mitään. Ja muita vastaavia kommentteja. Olisi kyllä todella kiva, että myös kehä kolmosen sisältä järjestettäisiin nuorille matkoja maatiloille katsomaan mistä on kyse. Itse olen ollut siis monena kesänä tekemässä tuorerehua ja muita juttuja tuolla landella. Heräsin yleensä siinä kahdeksan aikoihin ja kun olin saanut siinä syötyä ja kamat päälle, niin isäntä tulikin jo navetalta ja lähti hakemaan rehukuormaa, jonka hoitaminen aumalla oli siis minun tehtäväni. Isäntä herää siinä puol kuuden aikoihin. Joka päivä tehtiin koko ajan hommia, sisällä käytiin syömässä, ilta yhdeksään asti.

Kun rehu oli tehty, minä lähdin kotiin lomalle, mutta maalla jatkui lehmien hoito, peltojen lannotus ja hoito, metsänhoito jne.

Kyllä suurin osa noista maatiloista ihan tekee töitäkin, vaikka saavatkin tukea. Se kai ei ole kenenkään vika, että joku on päättänyt, että maataloutta pitää voida harjoittee joka paikassa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.