Sähkön säästäminen

Syyllistyn taas maailman parantamiseen blogissa. Koululla olen usein huomannut kuinka käytävillä palavat valot tällaisenakin päivänä, kun lämpöä ja valoa riittää ilman lämmittäviä valoputkiakin. Eikö valoissakin voisi olla jokin hämäryyden tunnistin (säädettävä + pakotettava), jolloin valot käyttäytyisivät kuten katuvalot.

Heräsin tähän todellisuuteen lukiessani tänään Hesarista (paperilehdestä, en tiedä onko verkossa) jutun siitä, että Suomessa sähköä kuluu eniten asukasta kohti koko Euroopassa. Osan tietysti selittää talvikin, mutta ei ehkä kaikkea. Onko täällä enemmän paperitehtaita henkeä kohden kuin muualla? Ei ilmeisesti ole kauaa.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Sähkön säästäminen”

  1. Kai avatar

    Itse hämmästyin samantyyppistä uutista: Suomessa kuluu öljyä asukasta kohden kolmanneksi eniten maailmassa (iirc). Osan selittää öljylämmityksen paljous sekä raskaan tieliikenteen vaatima polttoaine, mutta on se silti aika kauhistuttava saavutus maalta, joka on muka niin ekologinen näin yleisellä tasolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.