Tanssi

Humpappaa humpappaa, umts umts umts umts, umtsih — umtsih, pauk pauk pauk pauk..

Se on jännä juttu, että mitenkä kaikki tanssimusiikki koostuu pohjaltaan itseään toistavista kuvioista. Usein olen kuullut puhuttavan, että kaikki elektroninen musiikki kuulostaa samalta ja se on saanut minut hieman pohtimaan (kun kuunneltiin jotain 90-luvun puolivälin hard house -kokoelmaa, niin en voi väittää, että noin sanojat olisivat varsinaisesti väärässä..). Myös perinteiset kansantanssit ja valssit ja tangot omaavat toistuvan elementin.

Miksi? Eikö ihminen voi tanssia fiilispohjalta ilman, että pitää koko ajan laskea neljään (tai kolmeen)? Ehkä kyseessä on se, että musiikista katoaisi tällöin rytmi ja ilman rytmiä on vaikeaa tanssia. Kun olin polkkabileissä muutama vuosi sitten Säteessä ja lauteille nousi Genki soittamaan Drum’n’Bassia niin silloin nähtiin miten vaikeaa on tanssimaan tottuneidenkin tanssia, jos rytmistä ei saa kiinni. Itse kuitenkin olin silloin parvella nauttimassa virvokkeita ;) Ennen pitkää dnb-noviisitkin kuitenkin löysivät rytmin ja tanssi sujui taas. Hauska sattuma.

Toistuva rytmi saa kyllä ihmisen liikkumaan. Miksi tanssi on syväkoodattu ihmiseen? Jotkut näyttävät luonnollisemmalta tanssiessaan, jotkut eivät, mutta kaikkia sopiva musiikki ja sopiva äänenvoimakkuus liikuttaa, jos vain antavat itselleen luvan. Jo esi-ihmiset ovat pöllin löytäessään alkaneet sitä paukuttaa (hardstylee!) ja johan pöllähtää porukkaa paikalle pitämään bileet. Voidaan puhua todellisesta ug:sta.

PS. Te, jotka ihmettelitte mitä tuo pauk pauk pauk pauk muka kuvasti tuossa sanallisessa ääninäytteessä tai että mitä se hardstyle oikein on, niin antakaa Sasha F:n antaa teille oppitunti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.